Vona, Orbán két jó barát

Magyar Horda - Forrás: Google

A gyűlöletpárt lehet majd Orbán utolsó támogatója

Az a megállapítás, hogy a Jobbik Orbán Viktor aranytartaléka elsőre kissé bizarul hangik, mivel a szélsőjobboldali párt harsány ellenzéke a kormányfőnek. A gyűlöletpárt rendezvényein gyakorta még az is fölhangzik, hogy “Orbán takarodj!”. Elméletileg tehát azt is gondolhatnánk, hogy ha meg akarjuk buktatni a hatalomba beleszerelmesedő miniszterelnököt, akkor össze kell fogni a szociális demagógiát gyűlöleteszmékkel keverő párttal.

Ez azonban szóba sem jöhet, mert ezzel legitimálnánk megvetésre méltó ideológiájukat egyrészt, másrészt pedig olyan erőt hagynánk tovább erősödni, amely kritikus helyzetben inkább állna Orbán mellé, mint a demokratikus ellenzék oldalára. Az alkotmányozásra és kétharmados törvények garmadájára azért van szükség, mert csak így lehet a mostani kormányzatot annyira bebetonozni, hogy az lényegében megdönthetetlen, leválthatatlan legyen. Már most egyértelmű, hogy egy sima többséggel megvert Fidesznek számtalan lehetősége lesz arra, hogy lehetetlenné tegye utódjának munkáját. Az ellenzék kétharmados győzelme ma illúzió, de válságos helyzetben akár még erre is lenne lehetőség, azonban a bázisát stabilizáló Jobbik-kal együtt lehetne ezt csak megtenni. A Jobbik azonban soha nem fog a demokratikus és baloldali ellenzék mellé állni. Hozzá mindig közelebb fog állni a jobboldali demagógiára fogékony Fidesz. Ez törvényszerűség. Sokan sétálhatnak tehát majdan választási csapdába. Le akarják váltani Orbán Viktor, de olyan politikai erőt fognak támogatni, amely a kritikus helyzetben nem a változtatni szándékozókat fogja támogatni, hanem éppen azt az embert, akit el akart zavarni voksával.

Persze sokan vannak, akik nem tudják támogatni a polgári pártokat. Sem az MSZP-t, sem az LMP-t. Ők a radikális változást, szociális igazságot ígérők mellé állnak. Ezért volna szükség végre egy alternatív, fiatalos, kemény baloldali pártra, amely képes ellensúlyozni a szélsőjobboldali erőt. Sajnos ma ebből nem sokat látni. Már csak azért sem, mert az említett ellenzéki pártok is tartanak attól, hogy egy ilyen erő tőlük is támogatókat vonna el, ezért támogatás helyett inkább akadályozzák annak létrejöttét.


Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •