Zászlót bontott Vecsésen a legújabb magyar szélsőjobboldali mozgalom

A Pride budapesti felvonulásával egy időben Vecsésen gyülekezett a magukat nemzeti radikálisként meghatározók egy csoportja, akik új mozgalmuk megalapítását ünnepelték.Mintegy háromszázan jelenhettek meg a rendezvényen.

A mozgalmat a szélsőjobb ismert figurái alapították. A szervezetben meghatározó szerepet kaphat Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője és Szabó Attila, a Jobbik vecsési szervezetének volt az elnöke, aki korábban nyíltan bírálta Vona Gábort, mert a Jobbik elnöke jókívánságokat küldött a hazai zsidóságnak Hanuka alkalmából.

Az új mozgalom alapítói között van a szélsőjobboldali ifjúsági szervezet, az Identitesz, illetve Érpatak túlmozgásos polgármestere, Orosz Mihály Zoltán.A mozgalom az Új Erő nevet kapta, vezetője pedit Tyirityán lett. Ő a zászlóbontás alkalmából “háborút deklarált” a liberalizmussal szemben. “Nekünk ők a fő ellenségünk” – mondta a liberálisokról.

721mfeENtcOueKQtsA tévé tudósítása szerint Tyirityán a bevándorlás és a civil szervezetek kérdésében is a kormány álláspontját képviseli, a bevándorlókkal és menekültekkel szemben az “erős fellépés” híve, a “különböző jogvédő szervezeteket” pedig “deviáns mozgalmaknak” nevezte. A mozgalomhoz csatlakozó szélsőjobboldali ifjúsági szervezet vezetője, László Balázs pedig azt fejtegette, hogy mozgalmuk hisz a rasszban, de nem rasszista, majd ezt ellenpontozandó hosszas fejtegetésbe kezdett arról, hogy hamarosan nagyon sok lesz Magyarországon a cigány, és ezzel már most foglalkozni kell:

“Az európai embereknél a demográfiai ráta az olyan, hogy többnyire két szülőre valamennyivel több, mint egy gyerek esik. Míg mondjuk a migrációs krízis kapcsán, akik jönnek Afrikából és az arab térségből, náluk hat-nyolc gyerek is jut egy párra. Vagy legyünk csak Magyarországon. Ma az általános iskolákban minden ötödik gyerek cigánygyerek. Vagyis, hogyha ez a generáció felnő, 15-20 év múlva Magyarország 20 százaléka cigány lakos lesz, mi viszont folyamatosan fogyatkozunk. ez olyan szintű problémát fog okozni országosan – ami már kelet Magyarországon is megnyilvánul – amire már most kell foglalkoznunk, már most erre kell a köz figyelmét fordítanunk” – véli László Balázs.

Az esemény csúcspontja a mozgalom szó szoros értelemben vett zászlóbontása volt, ahol bemutatták logójukat is. Ez egy fokos és egy toll, gondolom kakastoll stilizált, monokróm képe. Ezután némi gitározás volt. A közönség javát a Betyársereg adta, illetve voltak még motorosok, és egy katonás rendben felálló, egyenruhás, fekete sapkás csoport is, amelyik nem hagyta, hogy fényképezzék. Ez utóbbiakat leszámítva a közönség helyszíni tudósítások szerint kedvesen fogadta a sajtót.

Forrás: https://kepek.444.hu/2017/07/08/szo-szerint-zaszlot-bontott-vecsesen-a-legujabb-magyar-szelsojobboldali-mozgalom