100 ezer forintra emelné az állami juttatásokat az Igen Szolidaritás

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom friss közleményében azt írja, hogy minden felnőtt állampolgár számára biztosítani kell egy létminimum körüli jövedelmet, havi nettó 100.000 forintot.

Huszti Andrea, a párt elnöke leszögezte: “Tarthatatlan, hogy százezrek nyomorogjanak. Kismamák, nappalis diákok, pályakezdők és nyugdíjasok, valamint közmunkások, bejegyzett álláskeresők, otthonápolók, alkalmi dolgozók, csökkent munkaképességűek, rokkantak, továbbá bárki, akinek van valamekkora jövedelme, de az a létminimum, azaz szimbolikusan 100.000 forint alatti. A hazai teljesítményünk és az EU segítsége bőségesen fedezni tudja a különbözeteket.”

A párt programjában “szociális minimumjövedelemként” szereplő intézkedés feltételhez kötött kiegészítő juttatás. A feltételek: betöltött 18. életév, és az, hogy az illetőnek legyen valamilyen jövedelme, amit annak mértékétől függetlenül nettó 100.000 forintra kell emelni.

Az IgenSzolidaitás számításai szerint az éves szinten hozzávetőlegesen 300 milliárd forintot kitevő intézkedés nagyságrendje annak az összegnek felel meg, amit a kormány felesleges és használhatatlan lélegeztető gépekre szórt el. “Ha az meg se kottyant, akkor ez nagyon is járható.” – tette hozzá Szanyi Tibor, a párt miniszterelnök-jelöltje.

Fotó: About Hungary

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •