A civilek ideje lejárt!

Talán nem véletlen, hogy a civilek Orbán boxzsákjaként funkcionálnak. Látszólag erősek, gyakorlatilag semmi súlyuk, mivel nem indulnak választáson, nem méri a támogatottságukat senki, azaz legsikeresebb pillanatukban sem képesek „realizálni” eredményeiket. Így rajtuk lehet prezentálni a „hatalom” keménységét és kíméletlenségét, a hatalomét, amelyet nem lehet elbizonytalanítani még tízezres demonstrációkkal sem.

Izomból és mérhetetlen cinizmussal nyomták le a pedagógusokat, az egészségügyieket és most a ligetvédőket is. Mindenki hősként állt szembe velük, azonban ez a tényen nem változtat, a társadalom többsége azt az üzenetet vette, amit a hatalom küldött, „Ne lázadj, felesleges”.

Ezzel szemben egy szétzilált és szinte mindenre esélytelen párt népszavazási kezdeményezése elől pánikszerűen menekültek el, mert azonnal kézzelfogható lett a veszteség, amit az ellenzéki kampány eredményezett.

Szóval azt gondolom, hogy a civilek ideje lejárt, 2018-ban választás lesz. Az ő szabályaik szerint, mégis lesz esély arra, hogy változás történjen, azaz, aki teheti ebbe álljon bele, mert az öklünktől nem, de a szavazatunktól rettegnek…

Kalmár Szilárd

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “A civilek ideje lejárt!”

  1. Egy oldalazó megjegyzés Kalmár úr civilelméletéhez: amilyen fura elme a magyarországi átlagember, a civil kezdeményezések mögött mindig “valaki mást” (értsd: másik pártot) szimatol, az orbán által delegált csoportokat, pl. mocsokabbik ill. bérmenetelőket viszont mindig tőle függetleneknek nézi.
    Tkp. ez ítéli halálra a civil kezdeményezéseket: a köznyilas kancsal paranoiája.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük