Szájhősök tere: 1956 kritikus megítélése

A hazai értelem nélküli értelmiség bőszen hallgat arról, hogy 1956-ban senki sem akarta kirabolni a népet, azaz elprivatizálni a közvagyont – tehát ez az esemény nem használható fel a kizsákmányoló liberális kaszinókapitalizmus megtámogatására, ahogy a kvázinemzeti jobboldaliság megtámogatására sem.

Nagy Imre maga nevezte a felkelőket ellenforradalmároknak.

‘56 valójában egy budapesti „csetepaté” volt, és a halálos áldozatok száma 3.000 fő volt. A későbbi halálra ítéltek száma 250 főt tett ki. 56-ban az utcai harcokban azért haltak meg ilyen kevesen, mert a lakosság lényegében fegyvertelen volt.

Nagy Imre szovjet állampolgár és a szovjet kommunista párt tagja volt, és nincs arra utalás, hogy ezt az állampolgárságát elvesztette volna. 1921-ben még a Szovjetunióban lett tagja a szovjet titkosszolgálatnak. Nagy Imre besúgói jelentései alapján 25 embert tartóztattak le, és ezek közül a személyek közül 13-at kivégeztek. Káderként, megalapozatlanul lett „akadémikus”, kommunista talpnyaló volt, könyveit Sztálin, Lenin, Engels idézetekre alapozta. A mezőgazdaság-tudomány terén egy tökfilkó volt, ahogy annakidején minden funkcionáriusra ez igaz lett volna.

Az orosz csapatokat nem kellett behívni, mert az országban állomásoztak, sőt talán még több szovjet katona tartózkodott az országban mint korábban, ugyanis az 1955-ben függetlenségét visszanyert Ausztriából a 2. Világháború utolsó megkésett aktusaként kivonultak a szovjetek – és természetesen mi voltunk “menetirányban”.

Ha a „fejlett” nyugat katonai eszközökkel segít 56 felkelőinek, akkor hazánk egy proxi háború színhelye lehetett volna.

Ha az 56-os forradalmárok részéről nem merült fel a MAGÁNOSÍTÁS, azaz a köztulajdon elrablása, és egyben a céljaikat is a terrorisztikus szovjet bolsevizmussal szemben fogalmazták meg, akkor a törekvéseiket CSAK BALOLDALIBBAK nevezhetjük. Ha pedig hazánk „még baloldalibb” lett volna, akkor egyből érthető az is miért nem „segített” ebben a „fejlett” nyugat, ami különben velük lojális (kollaboráns) vezetést szokott támogatni.

Harkai Bulcsú Bánk

Forrás: Facebook

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük