125 éve született Kassák Lajos

ma nagy

Kassák Lajos születésének 125. évfordulójára emlékezve kis kiállítást nyitottunk Intézetünk II. emeletén a szerző műveiből. Ha felénk jár, vagy egy rendezvényünkre érkezik, tekintse meg tárlónkat!

Könyvtárunk igen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik Kassák Lajos szépirodalmi és szerkesztői tevékenységéről. Valamennyi általa szerkesztett folyóirat (Ma, A Tett, Dokumentum, Alkotás, Munka, Új Idők, Kortárs) teljes anyagával rendelkezünk, továbbá szinte minden könyve megtalálható gyűjteményünkben. Több kötet dedikált, így a táróban látható többek között az Egy ember élete egy dedikált példánya is.

Kutatók és érdeklődők számára is ajánljuk ingyenesen használható könyvtárunk gazdag anyagát. Ha szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, kérje könyvtárosaink segítségét!

A folyóiratokról készült képeinketitt nézheti meg…

 


KÖNYVTÁRUNK TOVÁBBI AJÁNLATA:

2012 januárjában elkészült Kádár János könyvhagyatékának teljes feldolgozása.

A teljes gyűjtemény érdekessége, hogy a 4200 kötetet számláló anyagban 1170 idegen (angol, német és holland) nyelvű könyv található, amelyek jelentős része a bűnügyi regény és a szórakoztató romantikus irodalom témakörébe sorolható. Többségük ismert angol és amerikai írók (pl. Edgar Wallace, Agatha Christie, John Dickson Carr, Mignon Good Eberhart, Erle Stanley Gardner) művei, amelyek számos kiadást értek meg Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban. Egy részük magyar fordításban is olvasható, ám olyan alkotások is akadnak, amelyek magyarul nem jelentek meg.

A könyvanyag – tárgyszavazva – teljes egészében elérhető a könyvtár számítógépes Szikla adatbázisában, a könyvek listája pedig letölthető honlapunkról:

A Kádár-gyűjtemény egykötetes könyvei

A Kádár-gyűjtemény többkötetes könyvei

Külön figyelmet érdemelnek a dedikált könyvek, amelyek listáját itt tekintheti meg:

A Kádár-gyűjtemény dedikált könyvei

Könyvtárunkban kutatóként és látogatóként is hozzáférhet az összes kötethez, honlapunkon pedig kis ízelítőt talál az érdekes és feltűnő könyvborítókból.

Üdvözlettel:

Prosinger Lívia

Politikatörténeti Alapítvány
Tel.: 301-2020
1054 Bp., Alkotmány u. 2.
[email protected]” target=”_blank”>[email protected]
www.polhist.hu

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük