150 milliárdot osztott szét a kormány a haveroknak

scarface dollar

A pénz hatalom! A kormány nem képes fenntartani hatalmát, mivel a szegény többség kizsákmányolása során elveszti támogatását. Márpedig a kizsákmányolásra szerződtették őket azok az üzleti körök, akik befizették őket a parlamentbe.

Időnként a pártokba befektetők milliárdos üzleti köröknek azonban törleszteni kell. Ilyenkor a kormány olyan törvényt hoz, amely jó a kampánytámogatóknak; olyan megbízást ad, amely profitot hoz a kampánytámogatónak; és végül néha direktben is odaadják a pénzt, mert megtehetik. És persze a kormánynak a saját céljaira is el kell korrumpálnia bizonyos összegeket, hogy abból finanszírozhassák az agymosást, vagy olyan szervezeteket támogassanak, amelyek helyi hatalomként biztosítsák a rendszerük uralmát.

December végén 150 milliárdot szórtak szét.

Egyrészt költöttek ostobaságokra.

Költöttek önmagukban jó kezdeményezésekre, ám hazánk tragikus állapotát szemlélve ezek mégsem a legfontosabb támogatandó területeknek tűnnek.

Kaptak a haverok is jelentős összegeket. (Ez néhol összevág az ostobaságok ponttal).

És végül mutatóba kaptak jó kezdeményezések, ám minimális összegeket!

A legdurvább támogatást, 37 milliárd (!!!) forintot a Testnevelési Egyetem kapta. Igen, a testnevelés fontos, de el tudják képzelni, milyen csodálatos kutatásokat végezhetnének, milyen csodálatos felfedezéseket és találmányokat tudnának produkálni a fizikai, biológiai, orvosi, gyógyszerészeti tanszékek ebből az összegből? Vagy éppen hány gyermek étkeztetését lehetne ebből hosszútávon megoldani?

20 milliárdot kapott az Eximbank. Ez az a bank, amely a pénzeket leosztja olyanoknak is, akik nagy haverjai a fideszes vezetésnek. Andy Vajnának például, hogy megvehesse a TV2-t, amely csatlakozhat a nap 24 órájában kormánypropagandát közlő médiabirodalomhoz.

15 milliárdot kap a Budapesti olimpiai pályázat, amely – valljuk be őszintén – az ostobaság kategória. A világ egyszer már elkövette azt a hibát, hogy a fasiszta Berlinben rendezett olimpiát, még egyszer nem fogják ezt eljátszani.

Az egészségbiztosítási alap 12 milliárdot kapott, amely az első jó kezdeményezés a listán, de összességében véve ez még mindig csekélység ahhoz képest, mennyi pénzt kellene még belepumpálni a rendszerbe.

A Nemzeti Filmalap 8,4 milliárd forintot kapott. Nyilván erre is óriási szükség van. A kormánynak mindenképp, hisz ez rendkívül fontos a szellemi agymosásban. Nyilván majd sok antikommunista és übernacionalista eszmeiségű filmet fognak majd kiontani magukból.

A kormány másik szellemi agymosó támaszai, az egyházak is óriási pénzeket kapnak. 6,5 milliárdot. Az egyházak azok, akiknek az isten pénze nem elég.

A jobboldali Makovecz Imre emlékét is 6,1 milliárdért fogják őrizgetni.

6,9 milliárd jut kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokra… ez a fasiszta kormánypárt-propaganda beceneve. Sőt, van még 1,8 milliárd kormányzati kommunikáció címen is. Azt hiszik, ha ugyanazt két részre osztják, akkor nem tűnik fel? Sőt! Van mááásiiik! Kormányzati konzultáció címen itt van egy 1,2 milliárdos tétel is. Ez már három. Összeadva ez majdnem 10 milliárd forint!

A kormányzat természetesen még más területeken is díjazza önmagát: 5,9 milliárdot minisztériumok és kormányzati szervek, plusz 3,7 milliárdot a külügyi tárca felügyelete alá tartozó programok és 2,3 milliárdot a külképviseleti igazgatási feladatok.

1,2 milliárd Hódmezővásárhelynek. Pontosabban a hódmezővásárhelyi kiskirályságnak.

Aztán van két normális beruházás is, a többiekhez képest elég kis összegért: Várólista-csökkentés és onkológiai diagnosztikai többletfeladatok címen 1 és 0,8 milliárdért. Ez a jelenlegi várólisták brutális megnyúlásának és a rákos betegek gyógyítása hiányosságainak tükrében minimális összeg, és csak bemutatónak szánta a kormány, hogy majd a médiája szajkózhassa, hogy lám a rákos betegekkel is törődnek. A Mezőhegyesi Ménesbirtok ennél többet kapott, 1 milliárd forintot.

Komolyan kinyílik a bicska a zsebben, ha megnézzük, hogy a 800 milliós onkológiai alamizsna után következik a Bibó István Szakkollégium 700 milliós támogatása. Csak emlékeztetünk: a Fidesz a Bibó Szakkollégiumból nőtt ki.  Hogy mi a fenére kell nekik 700 millió forint, arra egyszer majd mi is kíváncsiak leszünk.

Szintén óriási pénzt, 150 millió forintot kapott az Antall József Alapítvány is. Antall a vadkapitalizmust bevezető, a privatizációs rablást lebonyolító, hazánkat a nyugati érdekeknek alávető, a cigányság munkahelyeinek több mint felét megszüntető nemzeti tragédiát levezető fasiszta kormány feje. A róla elnevezett Alapítvány egy fillért nem érdemelne, az is botrány, hogy ilyen létezhet.

scarface respectEz a fajta korrupt osztogatás anyagi tőkét nyom a kormányzati szerveknek, az egyházaknak (ezeket is nevezhetjük nyugodtan kormányzati szervnek), a haveroknak. Százmilliárdokat fordítanak arra, hogy az embertelen, kizsákmányoló rendszerüket fenntartsák. A pénz hatalom! A pénz tőke! Ennek a 150 milliárd forintnyi politikából konvertált anyagi tőkének a többségét arra használják fel, hogy befektessék a saját politikai céljaikra, a hatalmuk megtartására és kiszélesítésére.

Ne feledje el: EZ AZ ÖN PÉNZE! Az Ön zsebéből vették ki, az Ön családjától vonták meg, Ön fizette be a adóként, áfaként! Önnek nem fizetik ki a munkahelyén, mert biztosan többet érdemelne! Ön termelte meg munkájával! Vagy meg sem termelte, csak adósságként egyszer a nyakába varrják!

Van egy jó hírünk. Nem fog menni! Nem lehet a végletekig bemesélni a nyomorgó embereknek, hogy valójában jobban élnek. Nem lehet a végletekig ellenségképekkel traktálni a gyűlölködőket, mert előbb-utóbb rájönnek a hazugságokra. Nem lehet a végletekig kizsákmányolni a munkásokat, mert előbb-utóbb felkelnek. Nem lehet a „nemzeti” hírcsatornákon a kormány teljesítményét dicsérni anélkül, hogy a szegényeknek feltűnjön, hogy nem tudják fizetni a számláikat.

A rossz hír, hogy a Fidesz már most mindent elkövet azért, hogy ne a szocializmus kövesse az ő szükségszerű bukásukat, hanem a fasiszta barbárság. A mi dolgunk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy békés, igazságos, kizsákmányolás-mentes, emberi és közösségi társadalom jöjjön el.

Forrás: A Mi Időnk

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük