21. századi magyar rabszolgák

rohadt narancs

“A munkakeresők a regisztráció után bővebb tájékoztatót kaptak a Magyar Honvédség embereitől a határzárnál végzendő munkájukról. Az eligazítás után a munkavállaláshoz szükséges egészségügyi vizsgálaton estek át.”

“Az egyik behívott férfi a lapnak azt mesélte, először a regisztrációs pulthoz ment, ahol egy adatlapot kapott. Azt mondta, bár nem egészséges, ezt a munkát elvállalná.

Munkájukra napi 8 órában számítanak, busz viszi őket ki a határhoz, ahonnan a munka végén vissza is szállítják őket. Naponta kétszer kapnak enni, cölöpverésre, területrendezésre, fahordásra alkalmaznák őket. Munkájukra november közepéig számítanak. Korábban a kormány részéről elhangzott: november 30-ig állnia kell a kerítésnek.” (délmagyar.hu)

Azért ez nem semmi: bár nem egészséges, elvállalná. Miért is? Hát a fenyegetettség okán.

Már az, hogy a munkájukra november közepéig számítanak, az is ordas hazugság, de hát Orbanisztán kormányzata már csak így működik. Orbán ugyanis ELRENDELTE, hogy aug 31-ig ÁLLNIA KELL a kerítésnek, kerül, amibe kerül – meg, ha beledöglenek is.

Nomármost: berendelték az embereket 22.800 forintért, rabszolgamunkára. Mivel nem szól a fáma extra fizetésről,  gondolom, annyit kapnak, mint a foglalkoztatást helyettesítő támogatás (cáfoljon meg, aki más számot ismer). Egy hónapig robotolnak ennyiért, kemény fizikai munkával. Az, hogy mire “alkalmazzák” őket, barokkos túlzás. HASZNÁLJÁK, kérem, használják ezeket a kiszolgáltatott embereket. Persze, az után be lehet megint ülni a kemencesutba, és várni a pénzespostást – hacsak csöppet nem rokkant meg az amúgy gyenge egészségnek örvendő delikvens a robottól.

Van egy másik kérdésem is: ha az egyik fideszes seggfej szerint 47.000 forintból meg lehet élni, akkor 22.800-ból, mégis, mit lehet csinálni? Állítólag Európában vagyunk, az Unióban, ahol azért a munkanélküli segély összege elégséges a szerény megélhetéshez (itt utána lehet olvasni ), de ez az alamizsna még a tisztes éhenhaláshoz is kevés!

Ja, és az Orbán által sokat köpködött Brüsszel állásfoglalása:

“Miközben a német közvélemény és politika arról tanakodik, miként tudja kivédeni a vélt kelet-európai migrációs hullámot, az Európai Bizottság úgy véli, hogy Berlin félelmei eltúlzottak. Sőt Brüsszel szerint a Németországban élő, oda kivándorló valamennyi EU-polgárnak – akkor is, ha munkanélküli, és nem is keres munkát – biztosítani kell azt a szociális ellátást, amelyre egy német állampolgár is jogosult. Ez alapjáraton minimum 391 eurót (117 000 forintot) jelent, plusz lakhatási és egyéb támogatásokat.” Nobozmeg, Orbán! Te meg kirendelsz rabszolgákat, éhbérért?

A BioTech számítása szerint egy 40 éves, 82 kg átlagsúlyú (mondjuk, ezt azért a jelen munkanélküliek esetében kicsit felül bírálnám, habár ez a súly az egészségtelen töltelékételek bevitele okán előállhat), napi 8 órában nehéz fizikai munkát végző férfinek 3260 kalóriára van szüksége, középnehéz fizikai munka esetén 1956-ra. Nicsak, 8 órányi nyugodt séta is 1600 kalóriát kíván. Gondolom, Orbán nem sétál annyit. Node, az irodai munka sem kíván többet 1600 kalóriánál. A franc se tudja, mitől szedte fel a drága Nemzetvezető Testvér azt a gusztustalan potrohát  🙂 Tán csak nem a nagy semmittevéstől, alibizéstől? Mert a kormányzás, az hétszentség, hogy nem terheli meg!

1920-ban a KuK hadseregében normál esetben a hadi élelemadag 120 gramm fehérjét, 50 gramm zsírt és 500 gramm szénhidrátot tartalmazott (3200 kalória). Nehezebb igénybevétel esetén élelmi pótlék kiutalását is engedélyezték. Visszaemlékezve a MN Lenti zajdai kaszárnyája konyhájára, kíváncsi lennék, a jelenlegi rabszolga ellátmány mennyi kalóriát is tartalmaz?

Csak halkan mondom: se Auschwitzban, se a Gulágon a nehéz fizikai munkát végzők élelmezése nem tartalmazott 1100 kalóriánál többet…

Forrás: Kanadai Magyar Hírlap

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük