287 millió forint közpénzt kapott Matolcsy fia

Három vállalat vehetett át támogató okiratot a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján. Egyikük a Matolcsy György fiának érdekeltségében lévő Balaton Bútor Kft.

Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta: a járvány okozta visszaesésből előny is származhat, ha a magyar cégek fejlesztésekre fordítják a visszaesés miatt felszabaduló idejüket. „A kormány ehhez azzal járul hozzá, hogy az uniós korlátozások feloldását kihasználva jelentősen emeli a beruházások támogatási arányát. Ha a magyar cégek megragadják a rendkívüli lehetőséget, az átalakuló versenyhelyzet nyerteseivé válhatnak” – mondta.

A Balaton Bútor közel 574 millió forintos beruházása 287 millió forintot meghaladó állami támogatást kapott. A pénzt nemcsak az ügyvezető igazgató, hanem a térség fideszes országgyűlési képviselője is megköszönte. Óvádi Péter külön kiemelte, hogy a kormány gyorsan döntött a támogatásról.

Matolcsy Ádám a Glamorous nevű cégén keresztül lett résztulajdonosa a Balaton Bútornak. Akkoriban segítette az ügyletet a Növekedési Hitelbank hitele – a végelszámolás alá került bank Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában állt.

Magyar Narancs
Foto Máthé Zoltán MTI

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •