30 éves a Picsa! koncertajánló

Születésnapi koncertet ad január 18 -án a Hétköznapi Csalódások (közkedvelt nevén: Picsa) Pécsen az Est Caféban. A megmozduláson részt vesz még szintén pécsi illetőségű Ska–P valamint híres-neves 193 cella nevű zenekar is.

Megyeri Feriék megalkuvást és józanságot nem ismerő csapata, immáron 30 éve provokálja a nyugodt békés pogózásra vágyó nagyérdeműt. Nem elég, hogy a feszes rock and roll mellé, kőkemény balos politikai üzenetek is társulnak, a zenekar olyat is tud, amit nagyon kevesen. Minden koncertjük esemény, ütközet. Nemcsak koncert hanem társadalmi esemény. Közösségi élményt adnak.

Az évek során a Picsa és a velük koncertező zenekarok körül masszív rajongótábor alakult ki. Hiába nem hívják őket a nagy fesztiválokra, ők rendületlenül koncerteznek és bizony meg is töltik a klubokat, koncertermeket.

Teszik ezt úgy, hogy zenéjüket nem játsszák a rádiók, szövegeiktől meg elméletileg el kéne határolódnia mindenkinek, hiszen megmondták a televízióba, hogy a művészeknek nem szabad politizálni…

Hát egy francokat, mondják (na jó ők nem így mondják) erre hőseink! Mi megmondjuk a tutit, megmondjuk a frankót. És tényleg. Lehet finnyogni, hogy néha talán túl erősen fogalmaz az énekes, de hát kéremszépen ez itt maga az élő punk! Itt nincs finomkodás, nincs kecmec. Az emberek meg örülnek hogy végre emberszámba veszik őket és nem csak olyan szövegeket kell hallgatniuk, hogy ma fáj fejem és ezért rossz/vagy jó kedvem van, hanem esetleg valami többet is.

Így lehetséges, hogy pár boldog pogózás előtt, után a közönség együtt énekli József Attilát, áll ki a háborúk ellen, nosztalgiázik a régi szép időkről, amikor még a dolgozókat nem nézték le társadalmilag, illetve üvöltik együtt, hogy “minden náci ostoba”!

Kedves Picsa! A szerkesztőségünk innen is kíván nektek még nagyon-nagyon sok szülinapot, piálást, rock&roll-t és sok-sok kőkemény szöveget, röhögést, óriási koncerteket!

Találkozzunk május 1-én a Zöld Pardonban is!

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük