300.000 forintos minimálbért akar az ISZOMM, határozati javaslatot nyújt be az országgyűlési képviselőjük

Az Igen Szolidaritás párt a minimálbér azonnali megduplázását indítványozza, s országgyűlési képviselője, Székely Sándor határozati javaslatot fog benyújtani, amelyben az országgyűlés felhívná a kormányt a minimálbér bruttó 300.000 forintban való meghatározására – olvasható mai közleményükben.

A munkavállalók, a munkaadók és a kormány képviselői a mai napig nem tudtak megállapodni a 2021-es minimálbér összegéről, hoha már bőven 2021-et írunk.

A munkáltatók 3 százalékos minimálbér- és garantált bérminimum-emelést ajánlottak, a munkavállalói érdekképviseletek 6,5 százalékos emelést igényeltek.

Az inflációt sem követő munkáltatói fizetésemelési ajánlat azt jelenti, hogy nem akarják a munkáltatók emelni a fizetések értékét.

Tavalyi 8 százalékkal nőtt, bruttó 161.000 forintra emelkedett a minimálbér. A jelenlegi vita valójában pitiáner huzakodás 1-2 ezer forinton. A 300.000 forintos bruttó minimálbér nettó 199.500 forintos fizetést jelentene azoknál, akik semmilyen kedvezményt nem tudnak érvényesíteni.

A vírusválság ugyanis nem a bérek szinten tartását, esetleg csekélyke javítását, hanem drasztikus emelését indokolja, nyilván a közterhek fajlagos csökkentésével egyidejűleg – írja az ISZOMM.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •