300-350 órát dolgozni havonta

szeku ricsi 001

Elkaptunk egy levelet

Másfél éve vagyok vagyonőr (portás) a mostani helyemen és azóta még sose volt olyan hónap, hogy legalább 300 órát ne dolgoztam volna.

Állandó a létszámhiány, így túlórázni bőven van lehetőségünk. Alap órabéren, mert semmiféle pótlékot nem fizetnek. A szolgálatvezető nem kényszerít, hanem sokszor már szinte könyörög, hogy jöjjünk be ekkor is meg még akkor is. Azt hiszem, hogy ez mindent elmond a helyzet tarthatatlanságáról.

A kollégák között van olyan, aki vállalja a túlórázást (helyettesítést) és olyan is akad, aki egyáltalán nem. Én az előbbiek közé tartozom. Kell a pénz, ha nem akarom, hogy éhen haljon a család, akkor túlóráznom kell. Volt pár olyan hónapom, amikor 350 órákat voltam, egyik műszakból estem a másikba. Egy idő után rá kellett jönnöm, ha ezt így csinálom tovább, akkor ebbe bele fogok dögleni. Így most kicsit visszafogottabban „gyűjtöm” a munkaórákat.

Az egyik munkatársam vidékről jött fel egyedül, a családja nélkül. Albérletben lakik, nincs itt Budapesten senkije. Ő még többet van a munkahelyen. Azt mondja, hogy még mindig jobb  bent lenni, mint az üres albérleti szobájában. Ha ő elmenne – tervezi -, akkor talán le is húzhatnánk itt a rolót, összedőlne a biztonsági szolgálat, mert nem lehetne felállítani a létszámhiány miatt a szolgálatot.

Amit képtelen vagyok megérteni az az, hogy a főnökeink mit gondolhatnak, meddig mehet ez még így. Miért nem emelik az órabérünket? Mi, akik napról napra húzzuk az igát megérdemelnénk egy magasabb fizetést. És ha magasabb lenne, akkor talán nem lenne hiány nálunk őrökből.”

Forrás: Biztinfo.com

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük