5.2 milliárdot fordít a kormány jövőre az egyházi vezetők fizetésére – provokációnak tartja az Igen Szolidaritás

Úrvacsora
Két lépésben, júniustól és januártól megduplázódik a kistelepüléseken szolgáló lelkészek, papok, rabbik kiegészítő jövedelempótléka – közölte Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

Az eddig 2,6 milliárd forintos támogatás júniustól 60 százalékkal, 2021. januártól újabb 40 százalékkal emelkedik, idén plusz 1,6 milliárd forintot, a jövő évtől összesen 5,2 milliárd forintot fordít a kormány. Körülbelül négyezer pap, lelkész jövedelme emelkedik.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szemérmetlen provokációnak tartja, hogy a kormány megduplázza a határokon inneni és túli papok, lelkészek (a Fidesz szóhasználatával élve: “a csuhások”) jövedelempótlékát.

A Huszti Andrea, a párt elnöke által jegyzett álláspont szerint minden spirituális szervezet a hívei pénzéből kell működjön, ennek hiányában pedig úgy látja, hogy az adott szellemi drogra nincs piaci kereslet.

Az IgenSzolidaritás a fentieket és az ezekhez hasonló pénzosztogatásokat az adóbefizetések állami elherdálásának tekinti, különösen hogy az a 37.500 forintra felemelni javasolt családi pótlék, illetve az ugyanekkora nyugdíjpótlék biztosításának rovására történik.

IgenSzolidaritás MTI Pixabay

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •