54 ezer forintért dolgozhatna egy diplomás szakember?

szakmunkas tanulo rf
Három hónapon belül munkát ígér a megélhetésüket elvesztetteknek Orbán Viktor, sokak szerint viszont ez csak közmunkával lehetséges. Az összes munkavállaló közül 105 ezer közfoglalkoztatott van Magyarországon, idén viszont 40 milliárddal kevesebbet költ a kormány közmunkásokra – olvasható az ATV oldalán.

Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy 2018 óta folyamatosan csökkent a közfoglalkoztatottak száma, ezt ők örömmel is fogadták, de más volt a helyzet akkor, mint most. Februárban úgy tűnt, hogy tovább tart ez a folyamat, a kormánynak is volt erre terve, hiszen 100 ezer fő alá csökkent a közfoglalkoztatottak száma.

Nem tudják, hány munkanélküliről van szó, vagy mi van azokkal, akik nem is kaptak februárban munkát, vagy akik külföldön találtak munkát, de kénytelenek voltak hazajönni. Ez benne van a 300-325 ezer főben?- kérdezi költőien Vécsi.

Úgy gondolja, hogy az önkormányzatoknak fel kellene készülni a közmunkaprogramok biztosítására, levezénylésére-kemény tervező-szervező munka van mögötte.

Vécsi elmondta, hogy a közfoglalkoztatottak szerteágazó munkát végeznek, de nehezen tudja elképzelni, hogy egy diplomás, jó szakember, aki korábban piaci alapon kapta a bért, az 54 ezer forintért dolgozna.

Forrás: atv.hu

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük