639 ezer forintos fizetés Orbán magánhadseregénél

tek hajdu
Közérdekű adatigénylésből derült ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) állományának fizetési adatai. Majdnem háromszor annyit keresnek a TEK-esek, mint hasonló képzettségű rendőr kollégáik.

Dr. Pintér Gábor alezredes, igazgató tájékoztatása szerint a TEK személyi állományának átlagbére bruttó 639.773 forint.

A különleges feladatokat ellátó szervezet személyi állománya 1221 fő, melyből 974 fő a hivatásos szolgálati jogviszonyban álló személy. De ez mégsem a teljes létszám.

Zsaruellátó Facebook oldalán rendőrök osztottták meg tavaly tényleges fizetésüket, azt, hogy milyen pozícióban vannak és mennyit túlóráztak, illetve személyes történeteiket. Egy törzsőrmester az írta, hogy nyolc éve van szolgálatban, és törzsőrmesterként, 47 órás túlórával kétszázezer forintos fizetést kap.

A TEK tájékoztatása szerint a decemberi, hivatásos jogviszonyban álló rendvédelmi dolgozóknak adott bruttó 500 ezer forintos jutalmat a nyilvánosan felvállalt létszámból náluk 974 fő kapta meg.

A Terrorelhárítási Központot (TEK) a második Orbán-kormány hozta létre, vezetője a Fidesz egykori biztonsági igazgatója, Orbán korábbi testőre Hajdú János.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük