IÁ: hazafiság, nem terrorizmus

IÁ Tunézisa

Azért, hogy a külföldön élők és a kalifátuson belüliek körében is népszerű és csábító legyen az Iszlám Állam, beszélni kell velük és nekik arról, hogy, amit tesznek, az hazafiság, nem pedig puszta terrorizmus.

Nacionalista mézesmadzag: az IÁ legcsábítóbb fegyvere Irakban és Szíriában a nacionalista ösztönzés, azaz harc a diktatórikus síita rezsimek és nyugati szövetségeseik ellen. A Nyugat még nem értette meg azt, hogy a vallási fundamentalizmus átesett egy genetikai mutáción. Sokaknak pusztán az az élmény is vonzó, hogy ígéretesnek tűnik a megvalósuló muzulmán utópia, egy szunnita nemzetállam létrejötte.

Hazafiság, nem terrorizmus: azért, hogy a külföldön élők és a kalifátuson belüliek körében is népszerű és csábító legyen az Iszlám Állam, beszélni kell velük és nekik arról, hogy, amit tesznek, az hazafiság, nem pedig puszta terrorizmus. A kalifátus egy éve tartó sikerei – és ez ellene küzdő, széles körű koalíció kudarcai – azt mutatják, hogy az Iszlám Állam újdonságnak számító jellemzőit, még mindig nem képesek megérteni azok, akik el akarják azt pusztítani azt.

Bővebben: Kanadai Magyar Hírlap 

Fotó: A júniusi, tunéziai támadás után MTI/APA/AP

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük