Kádár Jánosról elnevezett szociális programmal kampányolnak Szanyiék

Szanyi Tibor a Kádár János tervvel akarja megnyerni a választásokat. Az ISZOMM vezetője szerint elsöprő sikere van az elnevezésnek a párton belül.

A párt miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt a vendége. Az interjúban elmondta, hogy egy olyan mélyen szociális érzékenységű programot, mint az övék másról nem lehetett elnevezni, csak Kádár Jánosról. Úgy fogalmazott, hogy itt az ideje rendbe tenni a történelmet is. Az MSZP volt politikusa szerint a Kádár-korszakban az emberek nem csak egyről a kettőre, hanem akár egyről a háromra is jutottak.

Szanyi Tibor az interjúban azt is kifejtette, hogy a mai magyar politika nagyágyúi sehol sem lennének, ha Kádár János nem igazgatta volna az országot. Amikor Rónai Egon felhívta Szanyi figyelmét arra, hogy a Kádár-korszak egy tömeggyilkossággal kezdődött és egy gazdasági összeomlással ért véget, az ISZOMM vezetője Szent Istvánnal vont párhuzamot.

A politikus hozzátette, hogy ő nem akar hasonlítgatni, de az emberekben él a Kádár-kor iránti nosztalgia. Kifejtette, hogyha a rendszerváltás előtti időszak mérlege összeségében pozitív, különben nem élne nosztalgia az emberekben Kádár diktatúrája iránt. Szanyi azt állította a beszélgetés során, hogy ők ennek ellenére egy modern szocializmusban gondolkodnak és a Kádár-terv ezt jeleníti meg.

Szanyi Tibor szerint pártja bázisát a Kádár-korszak iránt nosztalgiával bírók unokái képzik. Szanyi Tibor véleménye szerint az ő pártja igazi baloldali a többi szervezettel szemben, mert csak az ISZOMM rendelkezik igazi rendszerkritikával. Az interjúban többek között azért is bírálta például a Jobbikot, mert az megszavazta a kormány által alkotott pedofilellenes törvénycsomagot.

Forrás: 168ora.hu, Atv.hu

Munkások Újsága