Még azt is elvenné az ellenzék, amit Orbán meghagyott!

Egy normális országban az ellenzék a polgárok jólétét szem előtt tartva, olyan követelésekkel áll ki, amelyek szociális téren a többségnek kedveznek.

Magyarországon természetesen egészen más a helyzet. Orbán Viktor a szociális válság enyhítését nem tartotta kiemelt feladatnak, nem zavarta a drágulás, az infláció, megelégedett azzal, hogy néhány termék árát maximalizálta. Aztán ezek a termékek többségükben nehezen beszerezhetőek lettek, vagyis inkább megvásárlásuk némi utánjárással lett megoldható. Magunk is viccelődtünk sokat ezen az oldalon a hatósági áras csirkefarháttal, azonban be kell látni, hogy a semminél ez is bőven több volt. Főleg azt követően, hogy megszűnt a hatósági áras benzin és a szociális válság egésze szinte kezeletlenül a nyakunkba szakadt.

Orbán Viktor ellenzéke ebben a helyzetben mit követel? Természetesen nem azt, hogy legyen elérhető a hatósági áras cukor, liszt, étolaj, csirkemell vagy a sokat gúnyolt csirkefarhát mindenhol. Ők kifejezetten azért szállnak harcba, hogy ennyi se legyen. Az egész hatósági áras rendszer eltörlését követelik a kormánytól. Természetesen mindezt cifra kommunistázással körítve. A Momentum ifjú neolib titánjai szerint ugyanis ez a rendszer már szocializmus idején is megbukott. Szerintük az a természetes, hogy a boltban kihasználva a válsághelyzetet és a kiszolgáltatottságot a tulajdonosok, az a tőkések az utolsó bőrt is lehúzzák rólunk.

A szocializmus természetesen nem azért bukott meg mert olcsó volt az élelmiszer. Sokkal inkább azért, mert a mai momentumos fiatalok szülei, nagyszülei nyugati iránymutatások alapján megmagyarázták, hogy nem működik, ami nagyon is működött. Ebben természetesen partner volt akkoriban a korabeli pártelit, amely hasznot tudott húzni a rendszerváltásnak nevezett szabadrablásból. Évtizedek óta nem hallunk mást ezektől a nagyon okos liberálisoktól, hogy azért kellett lerombolni a fél országot, mert a szocializmus helyett a mostani gyönyörű kapitalista-feudális rendszerben sokkal jobb élni. Szomorú, hogy hülye apák és nagyapák hülye gyerekeket és unokákat neveltek. Normális országban nem öröklődik generációról generációra a kreténség, nálunk ellenzéki körökbe ezt sikerült felmutatni. Ezért magyarázhatják a mai momentumosok ugyanazt, amit évtizedekkel ezelőtt a szadeszosok nyomtak reggel délben meg este.

Álláspontunk szerint hatósági ár nem rossz dolog, de csak akkor működik, ha az állam komolyan is gondolja azt, hogy mi állampolgárok tényleg könnyebben jussunk normális áru termékekhez, legyen az benzin,  étolaj, krumpli vagy hús. A mostani tőkés reflex pontosan azt mutatja, amire ilyen esetben számítani lehet. Nem teszik ki a polcra az árukat, azt hazudják hogy hiánycikk, ezzel azt a látszatot keltik, hogy lám-lám bizony ez a dolog nem működik. Azt azonban csak a hülye nem látja, hogy tudatos szabotázsról van szó. Ha az ilyen akciózásokat egy államhatalom, a kormányzat nem tudja megtorolni, akkor bizony valóban alkalmatlan, hiszen maga sem veszi komolyan saját rendelkezéseit. Magyarországon tehát nem a hatósági ár bukott meg, hanem Orbán Viktor kormánya és mostani akciójával természetesen a debil ellenzéke is. Sokadjára…

Kalmár Szilárd, Munkások Újsága