A 4. nap a Menetben

4nap

A mai nap nyugalmasan telt a Munkát, kenyeret menet életében. Kerecsendtől Ludasig 22,5 kilométert tettek meg. A létszám az ideiglenes csatlakozókkal elérte a 40 főt is napközben. A csapat nagyon fáradt, de jókedvű. Két fényképet csatolok. Az egyiken a Budapesttől 100 kilométeres távolságot mutató táblánál fényképezkedtek.  A kép külön érdekessége, hogy kibontotta a piros/vörös zászlaját a Szocietas. A vörös zászló ma beszélgetési téma volt a felvonulók között. A másik kép a menetelők vállalásának hősiességét mutatja: az egyikük meggyötört, bőrhiányos lábfejét.


A mai 23 kilométert – példamutatóan – végigmenetelte a mozgássérült Aradi Pál barátunk is!!! A következő beszámolót készítette:

A FIDESZ politikai, népet megalázó aljasságon túllép a népakarat!

Ott voltam egy szakaszon. Mondhatom, ez a csapat megérdemli a nép megbecsülését, sőt ennél többet, a követést. A hangulat annak ellenére jó, hogy nehezen dolgozzák fel, azt az aljasságot, amit Tállai államtitkár a FIDESZ parancsára, pártkatonaként művelt velük és általuk fikázta le a népet!

Persze már tudhatnánk, ez maga a FIDESZ!.

Az meglepő volt számomra, hogy a településeken az emberek mosollyal, integetéssel, veletek vagyunk, köszönjük nektek, követünk benneteket beszólással, az autósok szinte mind üdvözlő dudálással reagáltak.

labserules

A hosszú, nehéz körülmények között folytatott menet
megviseli a résztvevőket testileg…de lelkileg és erkölcsileg
erősebbek és nagyobbak lettek, mint valaha


Egy településen pedig a képviselők fogadták meleg teával a csoportot. Egy menetelő a csoportból meg is jegyezte: Nem féltek a kormánytól, az államtitkártól, a politikai retorziótól? Nem! – felelték többen is a helybeliek, mert mi nem a kormányt, a kormánypártot képviseljük helyben, hanem a falubelieket, a népet. A nép pedig örömmel veszi ezt a nem mindennapi áldozatot, ugyan is a nép már nem megtéveszthető. Nem a megfélemlített emberek lakta Mezőkövesden vagytok, hanem szívvel, lélekkel megáldott emberek közösségében.

Aradi Pál mellett ma sok Heves megyei ember is a csapattal vonult rövidebb-hosszabb szakaszon.

A résztvevők minden szolidaritási nyilatkozatnak örülnek, de még sokkal jobban örülnek, ha valaki hozzájuk csatlakozik. Azt szeretnék, ha Budapesthez közeledve már több százasra duzzadna a menet. Kérik, hogy minél többen csatlakozzanak! Várják az ismert baloldali értelmiségieket, a baloldali civilmozgalmak tagjait is, hogy rövidebb szakaszon, még Budapest előtt, együtt meneteljenek!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük