A 8 óra home office-ra bulizott maszkban egy focicsapatnyi jelölt – beindult a kispártok támogatottsági szintjén lévő ISZOMM

Fontos jelenetek tanúi voltak azok a szerencsés kevesek, akik jelen lehettek az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom jelölt-bemutató ceremóniáján szombaton, 2021 március 6-án. A párt mindent bevetett, szidták a kapitalistákat, a fogyasztói társadalmat, üzentek az ellenzéknek, bemutatták jelöltjeiket, valamint a végén Pál Éva hangján felhangzott a szegény ember internacionáléja, a 8 óra munka, 8 óra pihenés stb. örökbecsű munkásmozgalmi-rock nóta.

Mostanában sajnos, valóban nem lehet rendezvényeket tartani. Így az Igen Szolidaritás egy hatalmas, több száz főt befogadni tudó teremben tartotta a nyílt elnökségi ülésnek aposztrofált rendezvényét, ahol valóban nem voltak többen, mint 12-en a megjelent sajtóval egyetemben. Ja! Viszont az ISZOMM Ifjúsági Tagozata is oda tette magát egy, azaz 1 emberként. Nem vitték túlzásba a showt sem. A rendezvényen gyakorlatilag érdemben csak Huszti Andrea, a párt elnöke szólalt fel.

Huszti elmondta, hogy a párt egy év alatt beverekedte magát a magyar politikai életbe. Jószerével már minden közvélemény kutató kimutatta, hogy mérhető támogatottságuk van, ami azért valljuk be, valóban nem kis dolog. Emlékezzünk csak, hogy a Jobbiknak tíz év és egy Magyar Gárda kellett ahhoz, hogy meg tudják őket mérni önállóan.

Ez az ISZOMM-nak már fél év után sikerült, a borsodi időközi választáson, mondta el az elnök.

A kötelező és masszív Fidesz, illetve kapitalista rendszer kritikán kívül, kapott az ún. hatosfogat (sajnos nincs közös nevük, így nem tudjuk őket azon a néven nevezni, amit ők találtak ki magukra. A Szerk.) is.

Huszti nemes egyszerűséggel le SZDSZ 2.0-zta őket, ami tekintve, hogy a miniszerelnök jelöltjeik közül eddig csak jobboldali vagy liberális beállítottságú emberek vannak, ez talán tényleg nem túlzás.

Aztán persze jöttek az ígéretek. Az ISZOMM nem kispályázik. Lazán bemondták a 250.000 forintos nettó minimálbért, az 50.000 forintos havi családi pótlékot és az 50.000 forintos havi kórpótlékot.

Ehhez képest az általuk követelt 100.000 forintos szociális minimáljövedelem, egy kis apróságnak tűnik, persze ha tisztában vagyunk azzal, hogy Magyarországon hányan élnek 28.500 forintból. Mert akkor tudhatjuk, hogy már ez is egy óriási szám.

Ezután jöttek a jelöltbemutatások. Összesen 10 emberrel jelentkezett a párt. Kifejezetten érdekes volt a névsor. A párt alelnöke például Kállai Szilvia a nyolcadik kerületben indul, Tóth Péter elnökségi tag a Borsod megye 7-es választókörzetében pedig Tállai András ellenfele lesz. Voltak régi motorosok, mint például Káposznyák István Debrecenből, vagy Székely Sándor a párt országgyűlési képviselője Budapest 20. kerületéből.  Figyelemreméltó, hogy a párt jelöltjei közül sokan hitelkárosultak.

A jelöltbemutatás után pedig jött az igazi meglepetés. Pál Éva a Neoton Família egykori sztárja, a párt csepeli jelöltje felénekelte Nagy Feró örökbecsű munkásmozgalmi számát, a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozást.

Egy évvel ezelőtt még biztos halálra röhögtük volna azon, ami akkor történt, amikor felcsendült a nóta. Hiszen milyen hülyén és szürreálisan néz ki 13 maszkos ember, ahogy egy óriási teremben táncikál egy rock slágerre.

Az elmúlt egy év megtanított minket arra, hogy akár még Nótár Mérire is lehet pogózni, és senkinek sem rebben még a szeme sem Így hát mi is csak a maszkunk mögül irígykedtünk ezekre a vidám emberekre, akik úgy tűnt, nagyon boldogok voltak attól, hogy képviselhetik az országban a szocializmust.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •