A Balaton lenne a világ legdrágább tava?

Balaton
Balaton a mi tengerünk? No de mennyiért élvezhetjük a hűsítő habokat?

A járvány helyzet miatt döcögve indult be a szezon a Balatonnál, és ami a strandokat illeti, szigorú szabályokat betartva lehet csak fürdőzni.

A strand üzemeletőjének olyan korlátozásokat kell betartania, mint például egy vendégre minimum 4 négyzetméter vízfelület és 16 négyzetméter part juthat, az öltöző-férőhelyek között 1,5 méteres távolságot meg kell tartani illetve, hogy óránként kell fertőtleníteni.

Nem csoda tehát, hogy a belépőjegyárak visszatükrözik a létszámkorlátozásra vonatkozó intézkedéseket, hiszen ezek betartása azt is jelenti, hogy kevesebb vendég fér el egy-egy strandon.

Ami pedig az árakat illeti, igencsak mélyre kell nyúlni a zsebünkben, hiszen az árak nem csökkentek, így egy 4 tagú család belépője elérheti akár 5000-10000 forintot is attól függően melyik hol szeretne strandolni. A csodálatosbalaton.hu összegyűjtötte az összes strand jegyárait. Ebből kiderül, hogy 500 -1600 Ft között mozog egy felnőtt jegy, de a legdrágább a tihanyi Plage18 strand, ahol 5000 Ft egy belépő a hétvégén, míg hétfőtől csütörtökig is 2500 fontért vehetik igénybe a nyaralók a szolgáltatást.

Mivel az önkormányzatok költségvetését a kormány megcsonkította azzal, hogy az egyes adókból származó bevételeket elvette, kénytelenek minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy a bevételkiesést kompenzálják. Így nem véletlen, hogy a szabadstrandok száma is csökken és a 2017-ben elindult folyamat mára felgyorsult.

A már említett csodalatosbalaton.hu gyűjtése szerint ugyanis húsz település van a tó körül, ahol ingyenesen használható fürdőhely található és ezek többsége is a déli parton vehető igénybe. Az északi parton, Balatonakarattyán, Balatonkenesén és Tihanyban van még egy-egy szabadstrand.

Aki pedig kempigezni szeretne, az megteheti Mészáros Lőrincnél. 2017-ben ugyanis az ország gázszerelője vette át a Balatontouristot, amely így tíz kempinget birtokol/üzemeltet a magyar tenger partján.

Úgy tűnik, sokak számára lesz igaz a sláger, miszerint „nekem a Balaton a Riviéra”, hiszen a nyaralás riviéra-i árakon vehető igénybe.

foto: pixabay

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •