A balatoni viharok előjelzését is megnehezítheti egy újabb NER-biznisz

Balaton

Lukács Ákos jegyzete

Újgazdagok büdös lába a Balatonban?

Áll a bál a siófoki obszervatórium mellé építendő 5 szintes társasház felháborító, szégyenteljes terve kapcsán. Mint ismert, számtalan szakmai és civil tiltakozás ellenére apartmanház épülhet az életvédelem szempontjából fontos balatoni viharjelzést is előre jelző obszervatórium mellé.

Módosult a „minden napra egy tojás” népi szólás – már így hangzik: minden napra egy botrány a diktatúra bűnözői által.

A legfrissebb: privatizálták (lehet mondani: államosították) a Balatont, hiszen a kettő ugyanaz, mert nem vitatható, hogy az államkassza, a közpénzek Orbán Viktor és bűntársai magánvállalkozásaként működnek, a kincstári profit magánzsebek, bőröndök, kamionok által orbánista tulajdonosaikhoz érkeznek.

A hajdanvolt felső tízezer helyét dagadt, ápolatlan, trotykosnadrágos, féknyomos gatyájú sudribunkók foglalták el! Ők az új „arisztokrácia” – korlátlan és korlátozhatatlan intézkedési, tevékenységi körrel…

Az obszervatórium környezete időtlen idők óta beépítésre tiltott terület volt (ellenben strand, két ősi, 2018-ban kivágott hársfával) egészen 2016-ig, mert akkor járt le a régi határozat hatálya. Természetesen Siófok önkormányzata csak éppen a gúzsban táncolást gyakorolja, hiába a Balatoni Szövetség tiltakozása az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál, hiszen ezügyben (is!) immár a megyei kormányhivatal az illetékes, amióta tavaly ősszel szerte “Magyarhonban” valagba rúgtuk a fideszes önkormányzatok maffiavezetőinek zömét.

Nevesítsük a kormányzati gengszterhierachiát: bizonyos nevesincs Molnár György neve forog az építkezés kapcsán két cégével, akinek azonban tettes- és cégtársa Garancsi István, felette a gazemberi szövedék a Mészáros-Tiborcz-Rogán legújabbkori triumvirátussal fonódik egybe.
S afelett? Ott bizony ismét és nem meglepően egyetlen ember áll (barokk trónuson ül?), maga nyomorköztársaságunk miniszterelnöke!

A Keresztapa, a Don… saját törvényei, parancsai, vazallusai, légiói, Vár-béli rezidenciájában uralkodva éltünk és halálunk felett – a Capo di tutti capi…

Hogy mi lesz a siófoki beruházás sorsa? Másodpercekig sem kétséges, hogy felépül a ház, ahogy felépültek a stadionok országszerte, a játékvasút Felcsúton, kikötők itt, a Balatonnál, amelyeket hétköznapi magyar ember már alig közelíthet meg, hiszen – képtelen megfizetni,

Marad a remény, hogy szorul a hurok, s hogy a fák nem nőnek az égig…

Lukács Ákos

Borító: József Kelemen képe a Pixabay -en.

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •