A balliberális oldal kórképe

ballibek2016

Miért alakult úgy a magyar politikai verseny, hogy a Fidesznek nincs ütőképes ellenzéke?

Sok oka, okozati összefüggése van.

Az egyik legfontosabb, hogy az átlagember alapvető szükségleteit, majd magasabb rendű szükségleteit melyik párt képviseli, melyik párt médiája közvetíti.

Abban mindenki egyet ért véleményem szerint, hogy alapvető emberi, társadalmi szükséglet a biztonság. Ha ez nem biztosított, a többi alapvetőnek tűnő társadalmi szükséglet háttérbe szorul.

Az ellenzék másik nagy hibája, az önkritika hiánya és a belterjesség alapján való befolyásolás. Pl. szavazásokat indítanak olyan oldalakon ahol nagyrészt az őket támogató párttagok, és fanatikus szimpatizánsaik vannak, vesznek részt a vélemény formálásban, nyilvánításban.

Előfordul, hogy néhány csoport vagy az adott oldal tagja nem ért mindenben egyet az oldal által leírt tartalommal. Normális esetben egy egészséges vita alakul ki, és vagy meggyőzik a kritizálót, vagy elfogadják, hogy más a véleménye.

Mint írtam normális esetben.

De ezeken az ellenzéki oldalakon ilyenkor következik a kritizáló személy stigmatizálása – náci vagy, fasiszta vagy, Fideszsegnyaló, jobbikos, durvább esetben áruló, köpönyegforgató és trágár, obszcén szavak sem maradnak el…

Ezzel a megbélyegző stílussal nem szereznek több szimpatizánst, szavazót az általuk támogatott pártnak, hanem elűzik azokat is, akik eddig mellettük voltak, mert mertek ellenvéleményt is megfogalmazni. És ezzel ki is alakul a belterjesség. Csak és kizárólag egyfajta vélemény elfogadása. Kialakul az önbecsapás, hiszen csak egyfajta véleményeket olvasnak, ismernek. Ha egy választáson teljesen más vélemény születik, mint amit ők gondolnak, mint amiben ők hisznek azt csalásnak minősítik, hiszen ők egymás között teljesen mást tapasztalnak.

Az ellenzéki pártok saját magukat amortizálják le, betegítik meg.

Sajnos megérdemlik, mert a népet nem lehet leváltani bármennyire is szeretnék.

Bővebben: Facebook

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük