A baloldal előválasztása az interneten – az ISZOMM-nak már 11 megyében van képviselőjelöltje

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a hétvégén tartotta az országgyűlési jelöltkiválasztásának első fordulóját. “A rendezvény sikerét jelzi, hogy immáron Budapest szinte minden körzetében, illetve a megyék felében van jelöltje a pártnak” – írja közleményében Huszti Andrea, a párt elnöke. Mint megírtuk, a párt az Interneten keres képviselőjelölteket, ahol  a baloldal előválasztásának nevezik rendezvényüket.

A meghallgatásra az ország minden megyéjéből érkeztek aspiránsok, mintegy 35 ember, köztük igen sok fiatal baloldali egyetemista, de voltak szép számmal idősebb jelentkezők is. Ez utóbbiak eddig jellemzően az önkormányzati területeken politizáltak. Külön figyelmet érdemel, hogy többen a rendvédelmisek, illetve vendéglátósok világából érkeztek.

A meghallgatáson a párt koordinátorai átbeszélték a jelentkezőkkel a választókörzeteik sajátosságait, áttekintették az indulás technikai feltételeit, valamint Pál Éva instrukciói alapján fotók és videók készültek. Pál Éva, aki a párt csepeli jelöltje, illetve a jelöltállításának “fő arca” úgy látta, hogy számára is “biztatóan sok a tehetséges és tenni vágyó ember az országban, s akik közülük ezen az első hétvégén eljöttek, ők a szocializmus hívó szavára jelentek meg”.

Székely Sándor országgyűlési képviselő a párt igazgatója elmondta: “A már meglévő jelöltekkel együtt immáron a megyék több mint felében van képviselőjelöltje a pártnak, így az előzetes terveknek megfelelően őszre fel fog állni a párt országos szervezete és mind a 106 képviselőjelöltje.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •