A BALpárt: A politikai foglyokat azonnal engedjék szabadon!

A Balpárt közleményt adott ki, melyben jogos és támogatandó tiltakozó ellenzéki akciókról és demonstrációkról beszélnek. Véleményük szerint ma már nem csak a CEU elleni törvény hatályon kívül helyezése, hanem Orbán Viktor lemondatása is ezek a célja. Arra is felhívják a figyelmet, hogy korábbi történlemi példákhoz hasonlóan ma újra fiatalok vannak az utcán, akik ma is azt követelik, hogy a hatalmat bitorló elit takarodjon a közéletből. A radikális baloldaliak szerint ezt a követelést minden valódi ellenzéki erőnek támogatnia kell egy olyan országban, ahol szerintük egy politikai maffia kezébe került a hatalom és a nép teljes vagyona.

A Balpárt közleményében bábként mozgatott köztársasági elnökről beszélnek, akinek a rezidenciájánál lezajlott április 11-i tüntetésen őrizetbe vették és 72 órás előzetes letartóztatásba helyezték Gulyás Mártont, az ismert civil aktivistát és később egy másik tüntetőt is. Gulyás Márton a Balpárt tagjai szerint hosszú ideje a hatalom bátor és okos ellenfele, Orbán népellenes voltának következetes leleplezője.

A közleményben azt is hangsúlyozzák, hogy szerintük a letartóztatások ürügye demokráciákban bevett, jogos és támogatandó állampolgári véleménynyilvánítás, így a letartóztatottak ellen irányuló rendőri fellépést a szélsőjobboldali diktatúra kétségbeesett reakciójának tartják.

A Balpárt követeli mindkét letartóztatott aktivista azonnali szabadon bocsájtását és az ellenük kilátásba helyezett politikai koncepciós per folyamatának leállítását. Ugyanilyen tartalmú tiltakozásra, akció szintű összefogásra és azonnali közös cselekvésre szólítják fel a demokratikus gondolkodású ellenzéki pártokat és civil szervezeteket!

A közleményt azzal zárják, hogy jelen lesznek a Hősök terén tartandó szerdai tüntetésen és hozzáteszik: „Fessük le a gyalázatot!”

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük