A BALpárt nyílt levele Botka Lászlónak

Tisztelt Botka László miniszterelnök-jelölt úr!

A Balpárt elnöksége és tagjainak többsége nevében üdvözlöm az Ön által meghirdetett baloldali fordulatot!
A hangoztatott elveket és a tennivalók jelentős részét mi már évek óta képviseljük és követeljük. Mi is szükségesnek tartunk egy méltányos alapjövedelmet, erősen progresszív adórendszert és természetesen alapelvünk az, hogy a gazdagoknak fizetniük kell! Külön üdvözöljük azt az igyekezetet, amellyel Ön a társadalmi és politikai katasztrófába torkolló neoliberális politika képviselőit megpróbálja eltávolítani a baloldaltól. Bízunk abban, hogy az Ön által meghirdetett markánsan baloldali politika megjelenik egy részletes és következetes választási programban is!
Javaslatunk is lenne Botka László, Szeged polgármestere számára. Van, amivel nem kell megvárni 2018-at: a csongrádi megyeszékhelyen már most alkalmazni lehet a „Fizessenek a gazdagok” jelszót!
Már most ki lehet vetni olyan helyi adót a csongrádi megyeszékhelyen a luxusingatlanokra, amelyből a helyi rászoruló lakásbérlőket és tulajdonosokat segítheti a város. Javaslatunk gyakorlati alkalmazása Szegeden már néhány hónapon belül meg tudja mutatni, hogy milyen körvonalai vannak egy új baloldali társadalompolitikának. Innen már csak egy lépés a Zuglóban bevezetett helyi alapjövedelem vagy akár a közösségi termelési módok, a szociális szövetkezeti mozgalom támogatása.
Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a miniszterelnök-jelölt úr baloldali fordulata ne álljon meg félúton! Ajánljuk figyelmébe ezúton az Új Szocializmus Mozgalom programját, amelyben gyakorlati javaslatok vannak Magyarország demokratikus és szociális válságának megállításához.
Bízunk abban, hogy Önök a következő hónapokban is tartják a balos irányt!

Üdvözlettel:
Zollai András elnök
Balpárt

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük