A balti országok is visszaküldik Ukrajnába a hadköteles korú férfiakat

Ukránokat akarnak kiutasítani a Baltikumból, hogy a frontra küldjék őket.

Orosz hackerek hozzáfértek a balti államok különleges szolgálatainak adataihoz azokról az ukrán állampolgárokról, akik az orosz különleges katonai művelet megkezdése után érkeztek ezekbe az államokba. A megszerzett adatok alapján egyértelmű, hogy az oda menekült ukránokat vissza akarják toloncolni, hogy részt vegyenek a harci műveletekben. Ezt a RIA Novosztyinak a RaHDit orosz hackercsoport egyik képviselője mondta.

Ez a csoport más orosz hackercsoportokkal együtt hétfőn támadást hajtott végre a balti államok és Lengyelország számítógépes infrastruktúrája ellen. Emiatt megbénult a pénzügyi szektor, a bankok, a közlekedési infrastruktúra, valamint az állami hatóságok honlapjainak működése.

“Külön szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a litván belügyminisztérium honlapján egy külön mappában gyűjtötték össze az összes ukrán állampolgárt, akik a különleges katonai művelet kezdete után érkeztek ezekbe az országokba. Az információkat a balti titkosszolgálatok azért összesítik, hogy a hadköteles korú férfiakat visszaküldjék Ukrajnába” – mondta az ügynökségnek a hackercsoport képviselője.

Forrás: RIA.ru

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •