A belügyminiszter egykori cégeihez vándorolnak az uniós milliárdok

olaj780
Újabb megbízást nyertek a Pintér Sándor egykori cégeihez kapcsolható biztonsági vállalatok

Nettó 3 milliárd 702 millió forintért végeztet különféle személy- és vagyonvédelmi szolgáltatásokat a MÁV a belügyminiszterhez köthető cégekkel. A MÁV igen bőkezű, hiszen 24,5 milliárd forintért tavaly októberében már egy három éves megbízást nyertek ezek a vállalkozások – derül ki az akkor megjelent uniós közbeszerzési értesítőből.

A mostani meghívásos tender eredményét szintén az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé a MÁV. A 3 milliárd 702 millió forint keretösszegnek minősül.

A 32 régió felöleli az ország egész területét, ezekre külön-külön hirdettek nyerteseket az ajánlatkérők, és ahogy látszik Pintér Sándor köréhez közvetetten köthető cégek taroltak.

A nyertesek között szerepel: a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., Pajzs 07 Biztonságvédelmi és Magánnyomozó Zrt., az ESG Holding Zrt., Bank Biztonság Bizalom Zrt., Airport Service Budapest Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., Novum Guard Szolgáltató Kft., PREV-INFO Kft. és a Holdesco Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft. is.

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., valamint a Pajzs 07 Biztonságvédelmi és Magánnyomozó Zrt. A Pajzs 07 Zrt. tulajdonosa a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) nevű védelmi cég, egészen a 2010-es választásokig Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter tulajdonolt. A CBSZ a kormányváltás után több állami megbízást is kapott.

Az ESG Holding Zrt. résztulajdonosa Pintér Sándor egykori rendészeti államtitkára, Tasnádi László. Tasnádi megbízatása 2016. december 10-én járt le, távozásának sajtóhírek szerint köze lehet ahhoz, hogy kiderült: Orbán Viktor Nagy Imre-újratemetésen elmondott beszéde idején Tasnádi még a BRFK III/II-es operatív tisztjeként a beépített ügynököktől várt jelentéseket az ott történtekről.

2017 elején már Pintér Sándor egykori cégénél, a fent említett Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-nél kapott igazgatói posztot.

A befutó csapatban van a Novum Guard Kft. Ennek egyik tulajdonosa, a 24.hu szerint Illés István a Rogán Antal-féle V. kerületi önkormányzat közterületi igazgatója volt. 2019-ben éppen a Novum-Guard nyerte el az V. kerületi önkormányzat kerületőrzésre vonatkozó 400 millió forintos megbízását.

A PREV –INFO Kft. szintén Pintér Sándor köréhez tartozik. A kft a Preventív-Security Biztonsági és Tanácsadó Zrt., illetve a budapesti Info-Sec Vagyonvédelmi Kft-ből alakult. Az új cég, a 2011-es alakulásakor 10 millió forint törzstőkéjű Prev-Info Kft. ügyvezetője a Preventívet is vezető Czájder Gábor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori pénzügyi főkapitány-helyettese lett.

A MÁV-tender győztesei között ott van az egykor Demján Sándor érdekeltségeit védő Bank Biztonság Bizalom Zrt – és, többszörös céges áttéten keresztül, a jelenleg is Demján Sándornéhoz tartozó Holdesco Ingatlanforgalmazó Kft.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük