“…a bukta után ők áldozatok lettek”

3289307197 249f57161d

Egy cseppet sem vicces, hogy ebben az országban egy hitelfelvevő lehet felelőtlen, egy befektető nem. Aki 2006-2007-ben devizában adósodott el, látott maga körül egy viszonylag pörgő gazdaságot, stabil forintot, ezért a „szakértők” tanácsát megfogadva külföldi devizában adósodott el. Ráadásul a többség mást nem is kaphatott, mert jövedelmi helyzete alapján a bank a magasabb törlesztőt eredményező forint hiteleket nem engedélyezett. Aztán később az egész világgazdaság megroppant, a magyar lényegében összeomlott, a hiteltörlesztők majd duplájára nőttek úgy, hogy sokan állásukat vesztették el, másoknál a jövedelem lényegében csökkent. Ezt követően a liberális véleményvezérek és az őket követő kispolgári birkakórus mást nem tudott mondani csak azt, hogy ilyen a piac, ezt tudni lehetett, ezt el kell fogadni. Majd 7 évbe telt, mire a kormány lényegében erővel átvert a bankokon egy megoldást, amely rövid távon ugyan hozott némi megoldást, hosszabb távon viszont megmaradt a dolog időzített bomba jellege.

Ehhez a témához szorosan kapcsolódik a Questor károsultak ügye. Azoké az embereké, akik tudták jól, hogy döcög a világgazdaság, mégis vállalták, hogy kaszinózni kezdenek a pénzükkel. Akinek pénze volt, kormányzati szereplők, önkormányzatok benne voltak egy gusztustalan pilótajátékban. Aztán lássunk csodát, a bukta után ők áldozatok lettek, akiket meg kell menteni. A liberális véleményvezérek üvöltve követelték megmentésüket, a birkakórus pedig szorgalmasan kontrázott erre a szamárságra. Az MSZP olyat is tett, amit a devizásokért emlékeim és a Google emlékei soha, tüntetést szervezett a Questor károsultakért.

A végeredmény pedig: aki a szó legszorosabb értelmében kaszinózott, az minden pénzét visszakapja. Aki egyszerűen akart magának és családjának egy lakást, de a duplájára nőtt törlesztőket fizetni nem tudta, a híd alatt lehet, gyermekét már elvehették és úgy vonhatják jövedelmének minimum a harmadát élete végéig, hogy otthonában már régen más él. A kérdés jogos és evidens: Hol itt az igazság? Mert a szegényebbek számára ebből megint csak a gazság maradt, miként azt Szabó József devizás érdekvédő barátom mondta.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük