A civil ellenállás folytatódik

Civil szervezetek tömkelege petícióban követeli, hogy a kormány munkaként ismerje el az otthoni betegápolást. Egy súlyosan és tartósan beteg hozzátartozóját ápoló ember legjobb esetben is csak 52 800 forint segélyre számíthat, miközben a betegápolás a nap 24 óráját leköti, mely mellett nem lehet munkát vállalni sem. A civil szervezetek pénteki közös kiállását a kormány figyelmen kívül hagyta.

Az országgyűlés pénteken megszavazta azt a jogszabály-módosítást, mely a SZÉP-kártyát tenné az egyetlen kedvezményes adózású cafetéria elemmé. Az új szabályozás a szakértők szerint évi 88 ezer forinttal rövidíti meg a munkavállalók bérét. A Magyar Szakszervezeti Szövetség július 20-án, az ország számos pontján demonstrációt tartott. Képek a békéscsabai tiltakozóakcióról.

A Város Mindenkié csoport tiltakozik az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen. A csoport számos kampánnyal, közösségszervezéssel és jogi tanácsadással támogatja az otthontalanokat illetve azokat a rászorulókat, akiknek lakhatása veszélyben forog. A csoport kiemelt feladatának tekinti diktatórikus rendszerek elleni ellenállást is.

– Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány léte veszélyben forog felgyülemlett adósságállománya miatt. A szervezet facebook bejegyzésében kér segítséget az állatbarátoktól, hogy tevékenysége továbbra is folytatódhasson.

Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük