A civilek – a barna pestis PR-esei?

Ami lényeges, hogy a „baloldali” tehát liberális véleményformálók és politikusok tetemes hányada elfogadta a kirekesztő attitűdöt, pusztán azért, mert divatosnak volt beállítva, miközben ez nagyon veszélyes, hiszen a társadalom állandó változásával együtt formálódnak a beszélők kollektív beszédformái- és módjai által fenntartott jellegzetes nexusok, következésképpen pedig a beszédhálózatok is.

A nyelvi érintkezésformák és azok változásai pedig érzékenyen indikálják a társadalom változásainak tágabb összefüggéseit is. Ha tehát a kirekesztő attitűd normává válik a nyelvi viselkedés által, amit nem mellesleg a „balnak” nevezett liberális oldal teremt meg, akkor – ezen tudományos aspektusok mentén – nem lehet azon csodálkozni, hogy nő a Jobbik tábora. Másként mondva, ami ellen az ellenzéki civileknek erősen küzdeni kellene, azt viselkedésükkel éppen táplálják és generálják.
Mit gondolnak vajon a befogadó egyének? Hogy áll vajon össze tudásstruktúrájukban az, hogy „cigányozni”, „zsidózni” nem lehet, de „kunczézni”, „tégéemzeni”, „szocizni” igen? A válasz egyszerű: sehogy. Ha a kirekesztés norma lesz (például: Kuncze Gábor, Tamás Gáspár Miklós, Magyar Szocialista Párt címkék által), akkor a fent említett, a beszélők kollektív beszédformái- és módjai által fenntartott jellegzetes nexusok, önmaguktól hálózattá formálódnak, így behálózzák a társadalom szöveteit.
Az utóbbi időszak legvérlázítóbb, baloldalon jelenlévő kirekesztő aktusai az alábbiak. Jámbor András (a Párbeszéd Magyarországért Párt, huszon-kevés éves ex tagja) így ír most Kuncze Gáborról: „…félreérti a képviseleti demokrácia rendszerét, és félreérti a rendszerváltás óta eltelt időszak tanulságait…”. Puzsér Róbert (liberális média-bohóc) odáig merészkedik, hogy Tamás Gáspár Miklós (TGM) és Csurka István közt tesz egyenlőségjelet, egyébként éppen egy olyan írásban, amely a kirekesztő attitűd és a fasizmus tudatos terjesztését bagatellizálja, s paradox módon, szerinte TGM azért csurka-szerű fasiszta, mert rendszeresen felhívja a náci veszélyre a figyelmet.

Bővebben: PR Herald

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük