A felháborodottak + Anonymus meghackelte az alaptörvényt.

shadowman

 

Az Alkotmánybíróság honlapján szereplő alaptörvényt több helyen módosították a magukat az Anonymous csoporthoz tartozónak nevező hackerek – írja az Origo. A csoport tagjai például beleírták az alaptörvénybe, hogy “az önszerveződő informatikai csoportok felléphetnek a zsarnokok és hazug képmutatók ellen”, illetve azt, hogy az informatikában dolgozók 32 évesen nyugdíjba mehetnek. Az Alkotmánybíróság szóvivője azt mondta, vizsgálják, mit írtak át még a hackerek a honlapon.

 

“MI, A MAGYAR NEMZET ANONYMOUS TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat” – így írta át az Alkotmánybíróság honlapján szereplő alaptörvényt az Anonymous csoport. A csoporthoz tartozó hackerek a nemzeti hitvallást és az alaptörvény többi részét is több ponton kiegészítették.

Az Anonymous csoport például beleírta az alaptörvénybe, hogy “valljuk, hogy a zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene.” Szerepel továbbá a szövegben az az értelmetlen mondat is, hogy “a tankötelezettség 20 év, melyet a tanulni vágyó és az őt oktató a lehető legnagyobb tudásával és kitartásával jellemző életszakasz”.

A csoport az alaptörvénybe írta emellett, hogy “az Anonymous és más önszerveződő informatikai csoportok, egyének kötelezhetők arra, hogy az országot érő külső és belső fenyegetések, zsarnokok, elnyomók, hazug képmutatók ellen fellépjen. Az ilyen csoportok felruházhatók a fenyegetésekkel szembeni korlátlan jogkör gyakorlására”.

A csoport az alaptörvény XIX. cikkébe beleírta: “az informatikában dolgozók 2^5, azaz 32 évesen a fizetésük 150%-val nyugdíjba mehetnek, továbbá nyugellátás mellett adómentességet élvezzenek”.

 

 

Forrás: youtube.com

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük