A FIDESZ nem volt hajlandó átvenni a tüntető rokkantak petícióját

Budapest, 2012. május 25. péntek

    

 A magyarországi kormányzó párt pénteken elzárkózott annak a petíciónak az átvételétől, amelyet a székháza előtt tüntető rokkantak képviselői szerettek volna átadni neki emberjogi követeléseikről – jelentette a rokkantak ügyét támogató Magyar Szociális Fórum az esetről készült helyszíni beszámolójában.

 Güthné György Katalin és két rokkant társa, a FIDESZ Lendvay utcai székháza előtt lezajlott demonstráció befejező aktusaként tíz pontos petíciót akart átadni a kormányzó párt képviselőjének, de az épületben tartózkodó egyetlen személy közölte, hogy „nem illetékes” a petíció átvételében. A delegáció határozottan felszólította, hogy vegye át és továbbítsa az illetékeseknek. A dokumentumot végül is hosszas vonakodás után átvette, de a nevét nem volt hajlandó elárulni.

 A FIDESZ székháza elé vonult rokkantak, köztük kerekes székesek és mankósok, továbbá az őket támogató Magyar Szociális Fórum és a Szolidaritás mozgalom képviselői, és a szolidaritásból megjelent több száz ember érthető felháborodással fogadta a delegáció bejelentését a FIDESZ példátlan politikai magatartásáról.

 A Magyar Szociális Fórum szervezője úgy kommentálta a történteket, hogy a kormányzó párt nyilvánosan is hátat fordított a társadalom legelesettebb rétegeinek, és demonstratívan is értésükre adta, hogy semmibe veszi a rokkant társadalom követeléseit, nevezetesen a tavaly év végén elfogadott rokkant-ellátási törvény visszavonását és az új komplex minősítő vizsgálatok felfüggesztését. A Lendvay utcai eset annak a hatalmi arroganciának a legújabb megnyilvánulása, amelyet a rokkantak a kormány részéről tapasztalnak tárgyalási készségükkel szemben – mondta Simó Endre.

 Tíz pontos petíciójukban a rokkantak rámutatnak, hogy a kormány elvette tőlük a rokkant nyugdíjjogosultságot, az új alaptörvény a családokat kötelezi a rokkantak ellátására, csökkentett összegű rehabilitációs- és rokkantellátást folyósítanak, a rehabilitációs ellátás mellett nem engedélyezik a munkavégzést, kötelezővé tették az önkéntes felülvizsgálatra való jelentkezést, a komplex felülvizsgálati rendszer szigorítása miatt súlyos betegek kerülnek ki az ellátásból, a szociális- és rehabilitációs szakértők szempontrendszerei súlyos diszkriminációhoz vezetnek, életkor szerint is hátrányos megkülönböztetésben részesítik őket, a rokkantnyugdíjas elveszti pénzintézeti hitelképességét, sokuktól megvonták az utazási és egyéb nyugdíjas kedvezményeket. Mindezekért követelik a törvény visszavonását és a felülvizsgálási rendszer felfüggesztését, egyidejűleg tárgyalási készségüket nyilvánítják a kormánnyal.

A pénteki tüntetésen felszólaló Demeter Éva, az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport képviselője, valamint Szántó György, Szami Radics Béla, és Kalmár Szilárd  felháborodottan utasította vissza magas rangú kormánytisztviselők vádját, miszerint „a rokkantak csalók”. A rokkantak nem csalók, hanem segítségre szoruló beteg emberek. Lehetnek és bizonyára vannak is köztük álrokkant csalók, visszaélők, de ezeket ki kell szűrni, nem pedig rájuk hivatkozva megvonni a rokkantak nyugdíjjogosultságát – mondták.

A felháborodott tömeg értésre adta, hogy továbbra sem mond le emberjogi követeléseiről, hanem kitart mellettük. A sajtónak adott nyilatkozatában Simó arra szólította fel a kormányt, hogy tegye jóvá durva magatartását, és haladéktalanul üljön tárgyalóasztalhoz a rokkantak képviselőivel.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu


Kalmár Szilárd beszéde

Kedves Barátaim, bajban lévő embertársaim!

 

Az előző beszédeket meghallgattátok, nem ismétlem  el, hogy miért is vagyunk itt. Én csupán röviden összefoglalom mondandónkat, azt, hogy mit üzenünk a fideszes politikusoknak:

Azt üzenjük nekik, hogy: SZÉGYELJÉTEK MAGATOKAT!

Szégyeljétek magatokat, mert belerúgtok apátokba, belerúgtok anyátokba és nyomorba kényszerítitek azokat a gyereketeket, akik valamilyen fogyatékossággal születnek.

Nem lehet benneteket kivakarni a templomokból, Isten szent nevére hivatkoztok reggel, délben meg este, de szégyenteljes, embertelen és istentelen szörnyűségeket hajtotok végre minden nap!

Hol van az leírva az általatok oly nagyon tisztelt Bibliában, hogy vedd el a szegény pénzét és add a gazdagoknak? Hol van a szentírásban az, hogy rúgjatok bele a nyomorultba? Ne keressétek fideszes polgártársak, nincs leírva ott sehol.

Orbán Viktor…

2008-ban népszavazási cirkuszt rendezett azért, hogy megvédje szociális jogainkat.

ksz 20120525Ugyanez az ember 2010-ben hatalomra kerülve szociális ámokfutásba kezdett. Először elvette a korkedvezményes nyugdíjat azoktól, akiket azért küldtek el, mert nem volt pénz a munkájukra, pedig dolgozni akartak. A lépések szép sorjában jöttek és jönnek folyamatosan. A munkavállalók többsége hátrányos helyzetbe került, gyermekeinknek esélye sincs bejutni egyetemekre, főiskolákra vagy munkát szerezni.

Idén tavasszal elért a szociális szőnyegbombázás egy újabb társadalmi csoportot a rokkantakat. Védtelen, szerencsétlen sorsú emberek az újabb áldozatok, akiknek azt mondják, hogy menjenek vissza dolgozni. Szándékosan azt a látszatot keltik, hogy a rokkantak többsége hazug csaló. Nem, Ti nem vagytok hazug csalók. Az a hazug csaló, aki 2008-ban népszavazást tartott a szociális jogaink védelméről és aztán 2010-től százezreket taszított a totális létbizonytalanágba.

Azt mondják, hogy nem akartok dolgozni. Ez is egy szemenszedett hazugság. Ti is várjátok az egymillió új munkahelyet. Hol van az egymillió munkahely? Hol van a több tízezer rehabilitációs munkahely? Megmondom barátaim, hogy hol van! Matolcsy úr álomvilágában van.

Amit ma a Fidesz tesz európai értelemben is párját ritkítja. A válságot ezen a kontinensen úgy próbálják kezelni, hogy több áldozatot kérnek a vagyonosoktól és abból segítik a rászorulókat. Csak nálunk természetes, hogy reménytelenségbe taszítják a szegényeket, a rokkantakat, a fiatalokat. Ahol volt ilyen jellegű próbálkozás, ott kiderült, hogy elhanyagolható az álrokkantak aránya. Minden ilyen kampány kevesebbet hozott a költségvetésnek, mint amit a felülvizsgálatokra és egyéb mizériákra költöttek. Egyszerűbb volna elvenni pár milliárdot a Közgéptől vagy attól a Századvégtől, amely éppen tegnap írt arról, hogy a társadalom többsége támogatja a rokkantak elleni háborút.

Ma százezrek életével játszanak. Volt sorstársatok, aki az eljáró hivatalban szúrta szíven magát. Érdekes, hogy róla nem akar senki filmet csinálni „Szíven szúrt ország kettő” címmel.

Egy dolog mellett nem mehetek el szó nélkül. Sokan szinte kárörvendenek akkor, amikor a rokkantaktól elveszik a járandóságot. Két éve látjuk, hogy mennyi igazság van a „dögöljön meg a szomszéd tehene” viccben. Üzenjünk hadat ennek a mentalitásnak. Amíg a tömegek így gondolkoznak, addig mindenkinek rosszabb lesz. Nem a rokkantak vagy a nyugdíjasok kapnak sok pénzt, hanem a dolgozók szemét szúrják ki irgalmatlanul kevéssel. Amíg önként aláírjuk a saját halálos ítéletünket, amíg örvendezünk mások szerencsétlenségén, addig mindig rosszabb lesz. Nagyon nehéz időket élünk és még nehezebb idők jönnek. Most össze kell fogni és meg kell védeni magunkat.

Mi a legfontosabb feladat? Az, hogy változás legyen. Ehhez nem kell más, csak hinni kell abban, hogy lehet változtatni. A közöny, az apátia a széthúzás az ő szövetségesük.

Országos választások 2014-ben lesznek. Ha addig nem kapják össze magukat a változást akaró erők, akkor újabb négy év jön. Ezt akarjuk? Persze, hogy nem ezt akarjuk. Mi egy demokratikus, szociálisan igazságos Magyarországot akarunk. Olyan országot, ahol egy rokkant ember minden szempontból érezheti a társadalom megbecsülését!

Köszönöm!

 


 

Szami Radics Béla beszéde

 

Tudják rólunk cigányokról mondják ma a legtöbben a társadalmi, politikai közbeszédben, médiában, parlamentben, hogy köztünk romák között van a a legtöbb rokkantnyugdíj-csaló, a munkakerülő, az élősködő.

 

Szóval köztünk van a legtöbb rokkant. Átlagosan kb. 15 évvel előbb halunk meg, mint más népcsoportok az országban! Halálozási arányban mi vezetünk ebben az országban írják tudós kutatók! De már hallom is a sok bigott embert, „ biztos ebben is csalunk, valahogy kifundáltuk magunknak egy stratégiát arra nézve, hogyan pusztuljunk ki előbb, mint más emberek, népcsoportok” Micsoda egy csaló nép vagyunk mi!!!!!

 

Nos had meséljem el önöknek az én történetemet, ami talán választ ad arra miért is több a beteg, a rokkant, a mi népcsoportunkban, a saját történetem, de vehetik általánosságban is, mert több százezer roma honfitársamnak hasonlóra sikeredett sora, és az élete.

 

Nagy szegénységből jötten így nem volt lehetőségem tovább tanulni. Az általános iskola befejezése után 15- éves koromban kezdtem dolgozni. Egy fővárosi építőipari vállalatnál kezdtem, mint segédmunkás! Alultáplált 45 kilós gyerek voltam, a cementes zsák meg 50 kilós volt 5 kilóval nehezebb mint én! De én cipeltem, cipeltem a két teli malteros vödröt, a betont a téglát. 3-4 kőművest is kiszolgáltam. Napi 10 órán keresztül hosszú évekig. Építettünk házakat, építettünk utakat, ástunk csatornákat, Ha esetleg valaki kételkedik e munka nehézségeiről, annak ajánlanám próbálja ki egyszer 35-40 fokos kánikulában aszfaltot feltörni, csákánnyal, és Samu kalapáccsal! Ez csinálja 10 órán keresztül! Aztán jöjjön, és mondja el mi a véleménye!

 

De dolgoztam gyárakban, például a régi Taurus gumigyárban. Ott egy műszak alatt lenyeltünk naponta 20-30 gramm vegyszerekkel teli kormot, jutott a tüdőnkbe is-itt egy futószalagot raktam 3 és fél percenként 280 kilót kellett felpakolni puszta kézzel a földről az adagoló futószalagra, 8 órán keresztül 3 műszakban szintén hosszú évekig! Tonnákat mozgattunk meg! Ez a kémiai szerekkel teli korom, úgy beszívta magát a bőrünkbe, hogy külön speciális mosószerrel, és speciális gumival súroltuk magunkat egy órán keresztül a munka végeztével a zuhanyzóban, hogy lejöjjön rólunk, ez a mérgező korom. De dolgoztam 1200 fokon égő kemence mellett, képzeljék el milyen ez a nyári kánikulában! Kint 35-40 fok, és egy méterre tőlem egy 1200 fokon égő kemence! Képzeljék el, amikor önök elmennek a szaunába beülnek, és max10 percen belül ki kell jönniük, hogy meg ne fulladjanak! Nos én évekig napi 16 órában dolgoztam ilyen kemence mellett! S, amíg ebben az országban volt a cigányok számára is munka, addig addig mi a romák 80%, ilyen, és ehhez hasonló munkákat végeztünk!

 

Ki az az aljas gazember, aki csalónak nevez minket, aki azt meri állítani, hogy 10-20-30 év ilyen fajta munkavégzés után nem rokkanhat meg az ember?

 

Nincs ma olyan középület, út, vagy csatorna, ahol nem lenne ott roma emberek százezreinek a keze munkája! Hosszú évszázadokig együtt építettük ezt az országot! Úgy látszik a mai magyar fiatal generáció, és a mai politikai elit ezt már elfelejtette, vagy nem is tudnak róla, esetleg nem akarnak tudni róla?

 

Több mint 20 évig végeztem ilyen, és ehhez hasonló munkákat, belerokkantam, vastagbél, magsavérnyomás, gerincbetegség, cukor, szívinfarktus nem is sorolom tovább sok van még.

 

Tudják tegnap épp gyógyvizet mentem magamnak venni, jött velem szemben 3 kopasz taknyos suhanc, és amikor elmentek mellettem rám kiabáltak „Mocskos élősködő zsidó,román cigány”. Nap mint nap érnek ilyen inzultusok! A Parlamentben is vannak olyan taknyos suhancok, akik élősködőnek neveznek engem, engem, aki a munkába rokkant bele, ők neveznek engem így, akik életükben egy kapavágást nem tettek! Halvány gőzük sincs mi az igazi munka!

 

A Fő probléma viszont az, hogy nemzeti kormányunk, és vezetőjük Dr. Orbán Viktor nemzetestvérünk, is ugyanilyen retorikák használ, azt mondja hasra ütés szerűen, hogy kB 200 ezer rokkant, az csaló szimuláns. Szívesen megkérdezném tőle, hogy hogyan lehet ma egy tüdőrákot, egy agydaganatot, vagy egy szívinfarktus szimulálni, mert manapság felső nyomásra az orvosok, ilyen betegségű embereket nyilvánítanak munkaképessé! Azt is megkérdezném tőle hány munkahelyeet teremtett ezen embereknek, s kik fogják őket alkalmazni? Azt is mondja Dr Orbán Viktor nemzetestvérünk, hogy a mi járandóságainkat, vagy meg kell szüntetni, vagy a negyedére kell csökkenteni!

 

Na kérem szépen én meg erre azt mondom, hogy ez az élősködés, sőt egyenesen lopás, rablás! Mert mi 20-30 évig fizettünk mindenféle adót, fizettem többek között adót azért is, hogyha netán megbetegszem, akkor kapjak megfelelő ellátást, ezt ígérték nekem, nekünk, hogy kapni fogjuk! Én nem könyöradományt követelek, hanem a jogos jussomat , megdolgoztam érte, és megfizettem az árát! Hol a pénzem?? Kinek épült belőle villa Budán, ki vett rajta luxusautót????

 

Tudják a mindenkori kormányok, de főleg a jelenlegi azt sugallja a társadalom tudatába, hogy ezek a szociális juttatások mint pl. a rokkant nyugdíj is ez csak olyan könyöradományféle, amit pl. csak jóindulatból adnak nekünk! Nem kérem nagy tévedés, ezért mi megfizettünk, és megdolgoztunk, ez a mi jogos jussunk!

 

Azt mondják válság van, és ők válságot kezelnek, ezért szükségesek a megszorítások! Dr. Orbán Viktor nemzettestvérünk elégedett is a jelen válságkezelésükkel! Milyen érdekes, hogyha ebben az országban válság van annak mindig a legnyomultabb, legszegényebb rétegek isszák meg a levét fizetik meg az árát. Munkanélküliek, rokkantak hajléktalanok, nyugdíjasok..stb. A Gazdagabb társadalmi réteg pedig mindig több, és több javadalmat kap a közösből, még a legnagyobb válságok közepette is!

 

Azt mondják válság van, válságot kell kezelni! Nem kérem, nincs válság! El ne higgyék már! Milyen válság, és válságkezelés az, melyben az egyik társadalmi rétegnek, több százezer forinttal több jövedelmet biztosítunk, mondjuk adóreform útján, míg egy másik társadalmi réteget szinte teljesen kivégzünk anyagilag. Milyen válságkezelés ez kérem??? Tudják ez valami olyasmi dolog, mint amikor van két gyermekem, s az egyiknek veszek márkás cipőt 50 ezer forintért, a másik gyerekemnek meg azt mondom hogy ne haragudj de válságban van a családi kassza ezért majd elmegyek a lomtalanításba, és guberálok neked egy cipőt! Na így kezel válságot az országunkban jelen kormányunk!

 

Tudják

Nem csak fegyverekkel lehet egy népet, társadalmi csoportokat, vagy tömegeket kiirtani meggyilkolni! Lehet azt úgy is csinálni, hogy a tisztelt képviselő urak a parlamentben megnyomják a szavazógombokat, amikor olyan intézkedéseket rendeleteket hoznak mely intézkedések, teljes mértekben megvonják egyes társadalmi csoportoktól az alapvető életszükségleteket! Egy ember alapvető életszükséglete a levegő, víz, evés, és alvás! Tehát ennünk innunk, és laknunk kell! Tudósok bizonyították, hogyha ezekből az alapvető életszükségletekből hiányzik valami, akkor az ember rohamosan elkezd leépülni mentálisan, és fizikálisan is, és a halál hosszabb, vagy rövidebb időn belül, de mindenképpen előbb következik a kelleténél!

 

Nézzük ismét a saját esetemet, rehabilitációs járadékon vagyok, a jövőhónapban lejár, s ha tüdőrákosokat munkaképeseknek minősítenek, akkor bizony engem is simád kidobnak majd, közben egy idegsebészeti műtét előtt állok, aminek hosszú hónapok a gyógyulási ideje! Vagy teljesen megvonják a járandóságomat, vagy a negyedére csökkentik, de közben emelik az árakat, a lakbért a gyógyszerek árát..stb. Mivel dolgozni nem fogok tudni annak okán, hogy egészséges embereknek nincs munkahely az országban, s annak okán, hogy műtét előtt állok, így nem lesz jövedelmem. Nem fogom tudni fizetni a hónaponként emelkedő rezsimet lakásbérletemet, az élelmezésemet, s nem fogom tudni kiváltani a gyógyszereimet! Mivel nem tudom majd fizetni a lakásrezsit keményen kifognak lakoltatni, Hajléktalan leszek! Hajléktalan, akiket kitiltottak a város közterületeiről, de még az erdőkből is! Betegen gyógyszer, élelem, és hajlék nélkül vajon meddig fogok élni, és a hozzám hasonló helyzetben élő sok százezer ember?

 

Tisztelet képviselő urak, miniszterek, ha már ennyire megakarnak szabadulni ettől a társadalmi csoportól, akik a kegyetlen munkába, és az ország építésébe belerokkantak! ha ez a tervük velünk a lassú kínhalál, akkor kérem pusztán emberségből lövessenek inkább, minket a Dunába, gyorsabb, és szenvedés mentesebb halál! Maguk ezt is megtehetik a kétharmadukkal! 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük