A Fidesz saját szavazóit is átverte

Tegnap este negyedszerre sem fogadta el a XV. kerületi képviselő-testület a költségvetését, pedig abba a Fidesz szinte összes javaslata beépült volna.

A kormánypárt helyi alattvalóinak majdnem négy órás, néha megmagyarázhatatlan színjátéka után a

  • Fidesz-frakció ellenszavazatával,
  • a még mindig fideszes, bár a pártból kizárt „független” képviselők,
  • valamint az MSZP-ből kizárt független képviselő tartózkodása mellett

nem szavazta meg a testület azt a napirendet sem, amely során arról is döntöttek volna, hogy a képviselők illetményét függesszék fel addig, amíg a kerületnek nincs elfogadott költségvetése. Bónuszként a minden jogkörétől megfosztott alpolgámester visszahívását sem vették napirendre a Fideszesek.

Németh Angéla, a RÁTE és a Szolidaritás polgármestere elmondta, hogy

a FIDESZ képviselői annak ellenére sem támogatták a kerület 2019. évi költségvetését – a kerületi fizetésemelési programot és fejlődést –, hogy módosításaik 90 százalékát befogadta, szavazatával támogatta.

Ehhez nem kell több kommentár, ez a Fidesz igazi arca – tette hozzá Németh Angéla.

A nagyszámú érdeklődő előtt Németh Angéla igéretet tett arra, hogy októberi újraválasztása esetén mindenki januárig visszamenőleg megkapja a költségvetési tervezetben szereplő fizetésemelést, bérpótlékot, cafeteria-kiegészítést, jutalmat és egyéb juttatást.

Mint ismert, a képviselő-testület összehívására azért volt ismét szükség, mert sem február végén, sem március 11-én és 12-én, sem március 18-án nem fogadták el a XV. kerületi önkormányzat 2019-es költségvetését. A tervezet többek között biztosította volna a közalkalmazottak, kerületi óvodai, bölcsődei, egészségügyi alkalmazottak béremelését.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük