A Fidesz-szavazók sem helyeslik a kormány pénzszórását

A magyarok több mint fele nem tartja helyesnek, hogy a kormány több százmilliárd forinttal támogatja a határon túli magyarokat – derült a Publicus Intézet felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek számára készített.

A mintavétel nyomán az összes megkérdezett 53 százaléka inkább nem tartja helyesnek, míg 43 százaléka helyesnek véli a külhoniak támogatását. Az arányok a pártpreferenciák szerint is sokatmondóak: a Fidesz szavazói 67 százalékban helyeslik a támogatási pénzeket, 29 százalékuk viszont ellenzi, az MSZP választói 80 százalékos arányban nem tartják elfogadhatónak ezeket a közpénz-milliárdokat, s csak 20 százalékuk ért egyet ezzel a kormányzati cselekvéssel. De még a Jobbik választói bázisa is 63 százalékban inkább nem tartja helyesnek a határon túliak támogatását, ahogyan a bizonytalanok 60 százaléka sem örül ennek. Azt viszont már a fideszes törzsszavazók sem tudják támogatni, hogy milliárdos összeg megy a székelyföldi labdarúgó akadémiára: az idevágó kérdésre 63 százalékuk úgy válaszolt, nem helyesli e pénzszórást.

A határon túliakat érintő kormányzati politikát feltérképező felmérés részleteit a Vasárnapi Hírek szombati száma ismerteti majd.

 

 

 

 

Forrás: http://nepszava.hu/cikk/1137947-a-fidesz-szavazok-sem-helyeslik-a-kormany-penzszorasat

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük