A fideszesek parancsszóra büntették az ellenzéki képviselőket

Kövér László ellenzéki képviselőket büntető határozati javaslatát a kormánypárti többség simán megszavazta kedden a Parlamentben.

A rabszolgatörvény elfogadása ellen tiltakozó képviselők büntetéséről a Házbizottságban nem alakult ki konszenzus, ezért Kövér László maga döntött annak mértékéről.

Az egyik „fizikai inzultáló”, Székely Sándor országgyűlési képviselő (a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke) szerint egyáltalán „nem fáj” Kövér László büntetése. A mai tiszteletdíj-csökkentésről szóló parlamenti döntés csak még inkább megerősíti abban, hogy ennek a rendszernek menni kell, és ezért még jobban fog küzdeni – derült ki a képviselő mai élő videójából.

Miközben ma Kövér László Ugandában egy táblát avatott fel, a Parlament Fideszes és KDNP-s képviselői megszavazták a házelnök határozatát, miszerint a következő hónapban több ellenzéki képviselő nem kap fizetést.

A Szolidaritás Mozgalom elnöke videoüzenetében kifejtette, hogy így a következő hónapban a fizetésének egy részével nem tudja azt a karitatív tevékenységet támogatni, amit a szervezet évek folytat a Blaha Lujza téren Falat kultúra címen, illetve országszerte a Szoli-Day programokkal.

Ezért Székely Sándor úgy döntött, hogy az április 14-én Budapesten megrendezésre kerülő Vivicittá futóversenyen és a szintén a fővárosban nyáron lebonyolításra kerülő jótékonysági úszáson vesz részt.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük