A Gestapo-t idéző razzia a magyar Anonymus ellen

angryanon

Kicsit meghuzigálták V bajszát…

Anonymous vagyunk. Légiót alkotunk. Nem felejtünk, nem bocsátunk. Számíts ránk! A magyar rendőrség kiemelt ügyekkel foglalkozó ún. „csúcstechnológiai osztálya” (Nemzeti Nyomozó Iroda) éjszaka ütött rajta a gyanútlan aktivisták otthonain. Körülbelül tíz magánlakásba hatoltak be rekordgyorsasággal és hatalmas kapacitás felhasználásával, miután kollektívánk az „Oligarchia Hadművelet” korrupcióellenes kampányának keretében elektronikus demonstrációt szervezett aug. 28-án. Néhány nappal később elképesztő megtorlás következett: hat Anonymous szimpatizánst vettek őrizetbe és ennél is többet hallgattak ki “tanúként”: így a letartóztatott és megvádolt támogatóink száma már eléri a hetet (7), köztük több fiatalkorú (16-19 év közötti tizenéves), továbbá az az állítólagos hacker, akit még 2012. áprilisában vettek előzetes letartóztatásba és azóta (közel 150 napja!) tartják fogdában mindenfajta tárgyalás és bírósági ítélet nélkül! A múlt heti, Gestapót idéző razzia során több mint száz (100) kompjútert, laptopot, adathordozókat, mobiltelefonokat és egyéb más technológiai eszközt foglaltak le aktivistáink otthonaiból a hajnalig tartó házkutatások során.

Mint ismeretes, a magyar Anonymous közösség az előre meghirdetett korrupcióellenes kampánya során augusztus 28-án lendült akcióba a Közgép Zrt. weboldala ellen. A nemzetközi és hazai médiában napvilágott látott tények és bizonyítékok tanúbizonysága alapján a cég különösen korrupt: elképesztő mennyiségű, átláthatatlan formában áramló adófizetői pénz elsőszámú kedvezményezettje, az Orbán-rezsim állami megrendeléseinek kiemelt „partnere”. A Közgép nem véletlenül áll a sajtó és a közvélemény érdeklődésének homlokterében: manipulált közbeszerzési eljárások és titkos szerződések nyomán óriási állami összegek áramlanak bankszámláira. Több civil szervezet és politikai párt (köztük az LMP és az MSzP) már korábban – hozzánk hasonló módon – demonstrált a Közgép, az orbáni „oligarchia” és a teljes despotikus-diktatórikus rezsim működése ellen.

Online kampányunk és elektronikus demonstrációnk célja nem volt egyéb, mint újra felhívni a figyelmet az állam mocskos ügyeire, és kifejezni tiltakozásunkat a jó erkölcsbe ütköző kormányzati korrupció ellen. Lazán szerveződő kollektívánk előbb egy nyilatkozatot, majd egy videóüzenetet tett közzé, majd aug. 28-án kb. 18 órától sikeres digitális tömegdemonstrációt szervezett a http://www.kozgep.hu honlap ellen. A webszájt ezután kb. 8 órára elérhetetlenné vált, de másnap reggel a szerverek minden probléma nélkül funkcionáltak. Anonymous nem okozott sérülést, semmiféle kárt, nem történt illetéktelen behatolás, nem történt semmilyen adathoz történő hozzáférés, nem tűnt el vagy sérült semmilyen információ.

A magyarországi Kalózpárt és több más hazai és nemzetközi szervezet korábbi közleményeihez hasonlóan, mi is úgy véljük, hogy az ún. túlterheléses DDoS-akció (Distributed Denial of Service) az állampolgári vélemény kifejezésének teljesen legitim módja, és az online demonstráció jogszerű formája a Digitális Korszakban, ezért legkevésbé sem sorolható a bűncselekmény kategóriájába. Egy jogállamban nem szabadna, hogy az ilyen ártalmatlan túlterheléses tiltakozó vagy figyelemfelkeltő akciók nyomán azonnali és rendkívül brutális leszámolás történjen a nyomozóhatóságok részéről (otthonok nyugalmának éjszakai felzavarása, tömeges letartóztatások, magántulajdon elkobzása, a magánélethez fűződő jogok súlyos megsértése, durva vallatások és kollektív megfélemlítés). Alapos a gyanúnk, hogy a rendőrség egyfajta magánhadseregként a korrupt elit védelmében cselekszik, nem pedig az állampolgárok érdekében, s célja nem más, mint az ellenzék módszeres megfélemlítése, a kritikai hangok erőszakos elfojtása, az ellenállást megfogalmazók megtörése. Joggal tartunk attól, hogy az elkobzott adathordozókon található információk felhasználásával további letartóztatások, vádemelések várhatóak és fiatalok tömeges meghurcolása fog zajlani.

Felhívjuk a figyelmet, hogy Anonymoust nem lehet megállítani, különösen nem ilyen eszközökkel. Ha levágják egyik fejünket, kettő másik nő a helyére. A terrorral, a félelem gerjesztésével, az agresszióval és a hatalmi túlkapásokkal ellenállásunk csak egyre eltökéltebbé válik: jelentősebb nemzetközi támogatással, még komolyabb akciók várhatóak. Nem az állampolgárnak van félnivalója a kormánytól, hanem a kormánynak az állampolgároktól.

Mi, a teljes magyar Anonymous közösség, a támogatóink több tízezres tömegével egybehangzóan követeljük a letartóztatott aktivistáink szabadon bocsátását és az ellenük felsorakoztatott vádak elengedését, az ellenünk zajló nyomozások, megfigyelések, hajtóvadászat befejezését!

Ellenkező esetben nyílt globális VENDETTÁÉRT, BOSSZÚÉRT KIÁLTUNK! Kérni fogjuk összes fivérünket és nővérünket a Föld minden pontján, hogy csatlakozzanak harcunkhoz és az Anonymous közösség vissza fog támadni! Mert az Anonymous Egyetlen Hang, Egyetlen Légió, Egyetlen Névtelen Sereg – határok és megosztottság nélkül. A támadás az egyik tagunk ellen olyan, mint ha a teljes Anonymoust támadnák.

Anonymous vagyunk. Légiót alkotunk. Nem felejtünk, nem bocsátunk. Számíts a Vendettára!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük