A gyilkosok bűnhődjenek, de senki se akarjon ebből profitálni!

Megtalálták Bándy Kata gyilkosát, vallomást tett. Egyes szélsőjobboldali portálokon már terjed a hír: cigány a gyilkos. Pedig nem a cigányság ölte meg Bándy Katát, hanem egy ember, aki remélhetőleg jó sokáig fog a börtönben rohadni. Ki lehet persze mondani, hogy cigány a gyilkos, csak ettől Katalin nem fog visszatérni. A bűnözők nem lesznek kevésbé bűnözők, az ártatlanak jobban ártatlanok.

Nem, ahogy Bándy Katát sem azért ölték meg, mert kirívó ruhát vett fel − ahogy a még megtalálására szervezett Facebook-eseményen írta egy óbégató nagy fasz −, nem is azért ölték meg, mert vannak cigányok az országban. Borzasztó az a szennyipar, amely egy ártatlan lány halálára ráépül. A TV2 sapkás celebje tízezres megosztású Facebook-képeket nyom ki, hogy ő mennyire sajnálja Katát, kettővel a srebrenicai mészárlás halottjainak koporsói mellet készült fotó után. Percemberkék, bulvárcelebek használják ki egy fiatal lány halálát, és mostanra megérkezett a politika is.

A szélsőjobboldali portál már uszít is, mintha a mellettünk lévő Margit, a cigányasszony lenne a gyilkos, felhasználja Kata halálát arra, hogy igazolja tézisét, ebben az országban minden cigány veszélyes, hogy erre a veszélyérzetre építve szerezzen szavazókat. Pedig Margit, a cigányasszony ugyanúgy félti a lányát, amikor az egyedül megy el a diszkóba, egyedül sétál haza, mint bárki más.

Nagyon nem kéne ezt. Talán nem az kellene legyen az első dolga senkinek sem, hogy azt nézze, hogyan tudja egy szegény lány halálát kihasználni, miként tudja elmondani a saját koncepcióját a világról, hogyan tud plusz két szavazót vagy Facebook-követőt szerezni, hanem ha valamit tenni akar, akkor üzen a lány családtagjainak és barátainak, ha tud bármit is mondani:

Ez felfoghatatlan, részvétem, veletek vagyunk.

FORRÁS: Kettős Mérce

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük