A haza jövője tőletek függ +VIDEO

tgm

Tamás Gáspár Miklós beszéde 2011. december 3.

Nem azért jöttünk ide ezen a zord téli napon, hogy mellébeszéljünk! Tegnap három szakszervezeti szövetség a kormánnyal megegyezést írt alá az eddigi legelnyomóbb munka törvénykönyvét illetően. Ez a magyar szakszervezeti mozgalom történetének egyik legsötétebb napja volt. A szakszervezeti egységre szükség van, ma nem nagyon látok más erőt, amely a hazát megmenthetné, csak benneteket, ezért az egységet nektek kell helyreállítanotok. Meg kell teremtenetek azt az egységet, amely harcos, felelősségteljes és komoly, és amely képes azoknak a hibáknak a kijavítására, amelyben sokan vagyunk ludasok.

Ezelőtt pár esztendővel népszavazás erősítette meg az elmúlt kormánnyal szemben, hogy a szociális jogokból nem engedünk. Annak idején az akkori ellenzék azt mondta, hogy a szociális jogok mellett van. Hol vannak ezek a jogok? Ti, akik itt álltok ezen a téren, a még néhány napig fennálló Magyar Köztársaság közszolgálatának, közigazgatásának, oktatásügyének, egészségügyének vagytok a dolgozói, akik minden piaci logikán túl embertársaitok megsegítésére, ügyeik intézésére, elfogulatlan szolgálatára esküdtetek föl. Hát akkor miért bántanak benneteket? Az adófizetőkön kívül Ti tartjátok fönn a magyar államot, amelynek rátok barátokként és segítőtársként kellene tekintenie. Miért csökken hát a béretek? Miért nő a munkaidőtök? Miért kémkednek a magánéletetek után? Miért várnak el tőletek politikai lojalitást olyan vezetők iránt, akik ma még itt vannak, de holnap már nem lesznek itt?

Miért kívánják meg tőletek, hogy eltűrjétek a mindeddig legostobább pedagógiai rendszer bevezetését, amely a gondjaitokra bízott gyerekeknek árt?  Miért várják el tőletek, hogy adminisztráljátok azt a katasztrófát, amelyet hozzá nem értő és rosszhiszemű politikusok megfoghatatlan okokból kényszerítenek rátok. Ne hagyjátok!

Szerveződjetek meg, vegyetek rá mindenkit, hogy lépjen be a szakszervezeteitekbe és hogyha a szakszervezeteiteket nem olyan emberek vezetik, akik erre méltók, hát váltsátok le őket! Ha lesznek harcos szakszervezetek, ha lesznek öntudatos dolgozók, ha végre visszakerül jogaiba az a kifejezés, hogy magyar nép, akkor nem aggódom a haza jövője miatt. A haza jövője tőletek függ és nem percemberkéktől és nem önző a saját anyagi hasznukat néző emberektől. Nem azoktól, akik a szörnyű gazdasági válság leküzdését gonoszsággal, önzéssel és minden szépnek és jónak a lefaragásával kívánják elérni. Akik azt gondolják, hogy ezt az országot működtetni tudják anyagi gondokban elmerülő, fázó és éhező emberekkel. Ne hagyjátok!

Lásd még:

http://index.hu/belfold/2011/12/03/szakszervezet_tuntetes/

http://www.origo.hu/itthon/20111203-szakszervezeti-es-szolidaritasi-tuntetes-kezdodott-budapesten-a-kormany-intezkedesei-miatt.html

http://bambuser.com/v/2178756

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük