A Hotel VSGRD értékesítése után milliárdos osztalékhoz jutott Orbán Viktor veje Tiborcz István

A miniszterelnök veje még 2017-ben szerezte meg Visegrádon a félbehagyott, üveghegy-hotelnek becézett szállodát ,aminek befejezésével nem sokat haladhattak, így végül alig két évvel később, 2019-ben Tiborcz István tovább adta azt mégpedig a szintén a NER-körbe tartozó Szíjj László érdekeltségének. Szijj a Forbes legfrissebb összesítése szerint a 4 leggazdagabb magyar, becsült vagyona valamivel több, mint 207 milliárd forint.

Az eladás sokat hozott Tiborcz konyhájára: a sajtóban korábban megjelentek szerint a vételár 2017-ben 1,6 milliárd forint körül lehetett. Orbán Viktor veje pedig majd két évvel később azt továbbértékesítette 3,6 milliárd forintért, vagyis több mint kétszeres haszonnal sikerült megszabadulnia a félbehagyott szállodától a miniszterelnöki vőnek.

A tranzakción nyert milliárdos összeget pedig osztalékként utalta ki magának Tiborcz István, így munka nélkül jutott milliárdokhoz. Az osztalék az a pénzösszeg, melyet a részvénytársaság/vállalat kifizet általában akkor, amikor nyereséget ért el.

Az osztalék ma talán az egyik legnagyobb bevételi forrása a NER-lovagoknak: ingatlanokat, bankokat adnak-vesznek egymás között. Az Orbán Viktor vezette posztkommunista maffiaállam szereplőinek és családtagjainak a Balaton most az egyik kedvelt célpontja. „Nem véletlenül vetette fel az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, hogy a szociális válság enyhítésére a kormány vezesse be az osztalékadót.„ – nyilatkozta lapunknak Székely Sándor, a párt országgyűlési képviselője.

Javaslatuk szerint a 48 millió feletti osztalékot egyszeri alkalommal illesse 98%-os adó. Székely Sándor szerint, a kormány elmúlt 10 éves rossz gazdaságpolitikája és a járvány miatt mára 8% –os a munkanélküliség és akkor, amikor szociális katasztrófa sújtja az országot, az osztalékok ilyen mértékű megadóztatása gesztus értékű lenne.

„Érdekes volt látni és hallani Orbán Viktort, amikor ebben a témában azonnali kérdést tettem fel neki. A kommunistázáson kívül más érdemi válasz nem jutott eszébe, hogy miért nem akarja – legalább egyszeri alaklommal – bevezetni az osztalékadót. A tények és a tettek azonban mindent elárulnak. Annak ellenére, hogy tudom, az Orbán vezette maffiaállam nem lép ebben az ügyben, jövő héten ismét megkérdezem a miniszterelnököt, sőt egy határozati javaslatot is benyújtok ezzel kapcsolatban. Ha nem is szavazzák meg, ha Orbán Viktor – mint az egyik legnagyobb volt KISZ-es – lekommunistáz, az embereknek tudniuk kell, hogy az osztalék milyen célt szolgál és milyen bevételi forrást jelent a vállalatok és a NER-lovagok számára. Tudniuk kell, hogy ennek egy részét lehetne jó célra, a közösség javára is használni.” – nyilatkozta Székely Sándor.

Mint ismeretes májusban az Audi gyár 700 milliárdot vitt haza osztalékként a magyar társaságból, de 280 millió eurót vett ki az Opel is a magyarországi cégéből.

Fotó: Wikipedia

https://muon.hu/meszaros-lorinc-megint-felmarkolta-az-osztalekmilliardokat/
  •  
  •  
  •  
  •