A Jobbik sértegeti az idős melósokat

workhard

A Jobbik a hétfői Parlamenti ülésen nemes egyszerűséggel analfabétának nevezve sértegette az idősebb magyar dolgozókat. Mesterházy Attila beszédének egy részét citálnánk ide igazolásul:

“Szeretném a Jobbik-os képviselőtársamnak is mondani, hogy az MSZP nem támogatja ezt a műveltségi cenzust, és nem értem, hogy miért…(Felzúdulás.) Nem értem, hogy… (Közbeszólás a Jobbik padsoraiból.) Tudják, nagyon érdekes ez a dolog (Zaj. – Az elnök csenget.), ugyanis nem értem, hogy Vona Gábor és önök miért nézik le a kétkezi magyar idősebb dolgozókat. (Fölzúdulás a Jobbik padsoraiból. – Taps az MSZP padsoraiból.) Ugyanis azok az emberek, akiknek nem volt lehetőségük, hogy adott esetben olyan iskolázottságot szerezzenek, még nagyon bölcsen tudnak dönteni az ország dolgairól. (Novák Előd: Csak olvasni nem tudnak!) Úgyhogy érdemes lenne, ha ezt figyelembe vennék.”


A “nem tudtak olvasni” minősítés roppant kínos egy olyan párt esetében, amely kimondva kimondatlanul a régi nemesi előjogokkal terhes világ visszaállításán fáradozik. Azon nemesek világának visszaállításán, amely nemesekről valami Petőfi nevezetű ilyesmiket írt: “Nem irok, nem olvasok. Én magyar nemes vagyok!”

Ezekről a nemesekről sikerült nemrég egy bizonyos Varga István fideszes képviselő úrnak az alábbiakat közölnie az Alaptörvény preambulumának vitájában: “… A nemeseink, a magyar nemesség, a magyarság színe-java volt, aki vérzett ezért a hazáért, aki megvédte a hazát, egészen addig, amíg a gyalázatos békeszerződés ezt nem szakította szét. Ők véreztek, ők éltek, ők harcoltak ezért…” Igen csinos tapsot kapott ezért a Fidesz és a Jobbik padsoraiból.

Azokat a parasztokat, polgárokat, munkásokat, akik legalább annyit, ha nem többet áldoztak ezért a hazáért, meg sem említik, de pocskondiázni, megalázni, jogaikat korlátozni akad kedvük a fent nevezett pártok képviselő urainak. Műveltségi cenzust akarnak, miközben szerintük a kétkezi munkás pénzén hízni dicsőség, a melóssal egy szinten élni megalázó(lásd Lázár képviselő úr “akinek semmije nincs, az annyit is ér”), ezért a melós jogait csorbítani képviselői kötelesség. Sikeresen meg is szavazták ezen jogok elvételét, csorbítását, lásd indoklás nélküli kirúgás törvénybe iktatása, sztrájk- és szakszervezeti jogok csorbítása, fizetés-csökkentő egykulcsos adórendszer bevezetése, amelynek egyetlen nyertese a Fidesz és a Jobbik vágyta újnemesség megerősítése. Korlátozzák a kötelező oktatást, nehogy tovább tanuljon a melós gyereke és azt meg végképp nem szeretnék, ha egyetemre járjon, ezért megszűntetik az állami támogatású karokat.

A Jobbik pedig most lelkesen röhögve gúnyolja a kisemmizett melóst, akit belekényszerítenek egy lehetetlen helyzetbe és folyamatosan lopják a jogait, és most még a szavazati jogait is korlátozni akarják. Pedig ő is ember, érzelmekkel, igényekkel, elvárásokkal, jogokkal, kötelességekkel. “Csak olvasni nem tudnak!”

Magyarországon az adatok szerint nagyjából tízezer analfabéta él, a lakosság alig egy ezreléke. Mi van az idősebb magyar dolgozók százezreivel, akiket a Jobbik sérteget? Ők is alkalmatlanok az állampolgári jogaik használatára?

FORRÁS: Stop.hu

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük