A jogszabálysértő rasszista páros ellen mire megy Borsodban a tisztesség?

Fura hírrel lepte meg Tóth Ádám független jelöltet a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. sz választókerületben épp időközi választást bonyolító helyi választási bizottság.

A fiatal titán ugyanis nem volt rest, s egy hét leforgása alatt két ügyben is feljelentette fideszes ellenfelét, a jellemzően a halott apja, a tragikus balesetben elhunyt képviselő emlékével kampányoló “bulikirálynőt”.

Tóth Ádám az első esetben könnyedén érvényesítette az igazát, hiszen a választási bizottság simán elmeszelte a játszótéren idegen gyermekekkel fotózkodó trónörökös-várományost, aki egyébként még ifjú joghallgató korában, amolyan Fidelitas-aktivistaként “sikeresen” telibetrafálta az adatvédelmi törvényeket.

Másodjára már nehezebb dolga lesz Tóth Ádámnak, ugyanis a választási bizottság – legalább is első fokon – semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy a hatalom kegyeltje egy iskolában pózolt a vigyázzállásba kényszerített tanárokkal, miközben épp állami hátterű tanszercsomagokat ajándékozott a rászoruló diákoknak.

A bizottság szerint az ominózus ajándékozás augusztus 28-án történt, ezért hát nincs ezzel semmi baj, hiszen akkor még nem volt tanítás az iskolában. Amúgy persze, hogyne, kétség kívül tételes törvénysértés az eset, de hát ha nincs tanítás, akkor netán pedofil bulikat is lehet szervezni az oktatási intézményekben, hiszen az ilyenek nem tartoznak a választási jogszabályok hatálya alá.

Nehéz megfeledkezni arról, miként is maradhatott épp most egy épp 10.000 fős városkában épp 1.000 rászoruló gyermek, aki megérdemli a darabonként 4-6.000 forint értékű állami csomagot egy trónkövetelő kezéből, hiszen a halott apuka által korábban képviselt kormány – ugye – minden gyerekről gondoskodik.

Az se kutya, hogy pont a járvány felerősödése idején, amikor még a szülők se léphetnek be az oktatási intézményekbe, a képviselői székért kapaszkodó asszonyság csak úgy bemegy az iskolába, s maszk nélkül áll kamerák elé a szintén maszk nélküli, ám szardínia módjára egyberendezett tanárok gyűrűjében.

Szóval, jogszabálysértés a köbön, ám a választás tisztasága felett őrködő bizottság úgy találta, hogy az egyéb törvénytelenségekhez neki aztán semmi köze, viszont műsoridőn kívül mindenki az csinálhat egy állami intézményben, amit csak akar. Ezen a logikán haladva, ha valaki mondjuk nyitvatartási időn kívül belevizel az élelmiszeráruház húsospultjába, az ezek szerint nem sérti a higiéniai előírásokat. “Gratulálhatunk” a törvényt piszok nagy pénzért védő szakembereknek!

Tóth Ádám nyilván fellebbez, hiszen alighanem őt is érdekli, miféle hülye törvényeket hoz az az Országgyűlés, ahová éppen törekszik, de hát ugye teher alatt nő a pálma…, na!

A másik rivális, az “elkötelzett” antifasiszták által merő haszonlesésből állított rasszista, jobbikos jelölt esete sem kicsi kaliberű. Új információ, hogy ez az antiszemita és cigányellenes kijelentéseiről elhíresült alak egy olyan varrodában ügyeskedett, amely a kormány közvetítésével felmarkolt némi EU-s támogatást, majd a törvénytisztelet mintaképeként fütyült mérlegeket beadni, így hát szó szerint “kényszertörlés alatt” áll.

Az már csak hab a tortán, hogy becsületes magyar adófizető még nem hallott olyan esetről, amikor valaki úgy kaphatott volna EU-s gazdasági támogatást, hogy az ne a NER valamelyik lovagjának a zsebét húzná pár centivel lejjebb. Bár meglehet, a Jobbik akkor még a Fidesz csatlósa volt…

Szóval, nehéz dolga van egy független képviselőjelöltnek, ha hétpróbás gazemberekkel akar megküzdeni az emberek képviseletéért, bár az említett fideszes és jobbikos párocska nem nagyon jutott tovább a pitiáner bűnözés nívóján. Igazából az okozhat fejtörést, hogy ezek a pártjelöltek az országgyűlési mandátumot olybá láttatják, mintha azzal szintet lehetne lépni a tolvajlás lajtorjáján. Szomorú.

(bankski)

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •