A kilakoltatásokról akar beszélni a XV. kerületi polgármesteri hivatal

kilakxv

A XV. kerületi kilakoltatásokról akar beszélgetni a Magyar Szociális Fórummal és más civil szervezetekkel a kerület polgármesteri hivatala kedden délelőtt 10 órakor. A Magyar Szociális Fórum elfogadta a meghívást, de Simó Endre szervező közölte a meghívó féllel, hogy szeretné a teremben maga mellett látni Nagy Lajosnét (Emma nénit), a mindkét lábára amputált asszonyt, akit július 3-án lakoltattak ki XV. kerületi otthonából – tájékoztatott hétfőn a Magyar Szociális Fórum.

Függetlenül attól, hogy kap-e meghívást a meghívó fél által „konstruktívnak” tervezett párbeszédre, vagy sem, Emma néni a tanácskozás előtt tolószékben jelenik meg a polgármesteri hivatalnál, a XV. kerület Bocskai u. 1-3. sz. alatt.

Vizér Klára alpolgármester asszony meghívója szerint a kerekasztal beszélgetést a polgármesteri hivatal dísztermében tartják, sajtónyilvánosság előtt, és a találkozót élőben sugározza majd a helyi kábel tv is.

Mint ismeretes, a főváros XV. kerületében számos kilakoltatás történt az elmúlt időkben. Országos felháborodást váltott ki az amputált lábú asszony és 15 éves unokájának kilakoltatása, melyet az MSZF a magyarországi kilakoltatások történetének legembertelenebb epizódjának és aljas eljárásnak minősített. A szociális fórum azt követeli, hogy adjanak más lakást a magatehetetlen Emma néninek, és tegyék lehetővé, hogy együtt lakhasson unokájával, akit egyhetes kora óta gyámként nevel. (Emma nénit – kilakoltatása után – egy gondozó intézetben helyeztek el átmenetileg.)

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük