A klímaváltozás elpusztítja a migránsokat is?

Nézem a klímatüntetőket. Nagyon kedves, aranyos, jól öltözött, menő cuccokban járó (igen, az ő cuccaikat varrják Indiában 10 éves gyerekek), ártatlan lelkű (tényleg) fiatalok. Tolják, hogy itt a világ vége, mind meg fogunk halni. Aki ezt nem hiszi, az nyilvánvalóan rossz ember. Hiszen a jelek egyértelműek. Éppen két hete dőlt meg egy újabb 100 éves rekord.

Szóval most már tény. Mind meg fogunk halni.

Képviselőik egészen nagy szemekkel el tudják mondani, hogy ők maguk szervezik a tüntetésüket, a színpad és a hangosítás ingyen van, színészek, rendezők készítik fel őket a beszédekre. Mert ez egy ennyire fontos ügy és most mindenki hirtelen rájött, hogy gyakorlatilag nincs tovább. Kész vége.

És a vannak ilyen emberek, akik segítenek. Immáron negyedszer. Ingyen. Színpadot. És hangosítást.

Ha átkapcsolok az M1 –re (nem kapcsolok át, de tudom mi megy ott) hallhatom, hogy jönnek a migránsok! Mind meg fogunk halni. Oda lesz a kulturánk, a szokásaink, az ország. Aki most nem fog össze ennek érdekében, az rossz ember! Mindezt ezer milliárdokból, az én pénzemből (is).

Nahát. Ez mintha összecsengene. Szóval akkor mindegy is mit teszünk. Vagy megsülünk elevenen, vagy a vérszomjas migránsok ölnek minket meg. A lényeg, hogy féljünk valamitől, vagy valakiktől, és ezért arra szavazzunk, aki megvéd minket.

Hát srácok én ez már iszonyatosan unom. Nem akarok félni. Sőt egyáltalán nem félek. Úgy nagyjából semmitől. Viszont egy csomó probléma amit meg kéne oldani.

Elöször is ebben az országban az emberek túlnyomó része szarul keres. Ezért dupla munkát vállal, kurvára ideges, fáradt és frusztrált mindenki. 8 óra munka? Na ne szórakozzatok. Jó ha napi 12 –ből kijövünk. Persze nem bejelentve, szóval nyugdíj nemigen lesz, lehet dolgozni halálig. Hogy legyen vacsora. Nem szórakozásból. Már persze ha nem halunk meg addig a pazarul (nem) felszerelt korházainkban.

Napokig sorolhatnám hogy mivel van még baj. De hát mivel rettegni kell, úgysincs idő foglalkozni ezekkel az apróságokkal.

Gondolom ezért nem beszél senki arról, hogy esetleg kapitalizmus helyett lehetne ám mást is csinálni. Például, a földeket lehetne szövetkezetekben műveli. És akkor talán nem ürülnének ki a falvak, mert nem egy ember járna jól a föld megműveléséből, hanem sokszáz.

Talán lehetne a gyárakat közösségi tulajdonba vonni. És akkor nem zsákmányonák ki a dolgozókat. Talán az állami cégeket nem kéne magáncégekként működtetni. Talán olyan béreket kéne adni, hogy elég legyen 8 órát dolgozni.

Talán kevesebb baromságra kellene költeni a pénzt az embereknek. Talán korlátozni kéne a reklámokat és a számítógépek azon lehetőségeit, hogy kémkedjenek utánunk és adataink alapján, befojásolják az életünket.

Talán ideje volna ha olyan iskola rendszerünk lehetne ahol nem különül el egymástól gazdag és a szegény.

Talán el lehetne gondolkodni azon, hogy a fiataloknak valahogy mégiscsak el kéne magyarázni, hogy bár ők fontosak, de mégiscsak egy közösség (nép, ország) részei, és hogy a közösségért néha tenni is kell.

Nem csak elvárni dolgokat.

Talán nem kéne hülyeségeket beszélni a magyarországi erdőhelyzetről (évi több millió köbméterrel nő az állomány) és talán nem kéne menekültekkel riogatni ezt az országot (a probléma létezik, de mintegy 5000 éve, és eddig még mindig volt valahogy. Olyan kevesen mint most, talán sohasem akartak idejönni. Gondoljátok el, ide be lettek fogadva egész népek: kunok, jászok, svábok, stb ).

Szóval maszturbálás helyett, talán ideje lenne azzal foglalkozni, ami valóban fontos. Az emberekkel. A közösségeinkkel. A jövőnkkel. De ijesztgetés helyett, jó lenne már ha inkább valaki megnyugtatna minket. Ez persze nem olyan hősies, de cserébe sok valódi munkával jár. Ja és hálásak is lennénk érte. Én biztosan.

Na valaki?

Eszes Péter

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük