A kommunizmus és a nácizmus összemosása történelemhamisítás!

A minap küldött nekem egy képet egy ismerősöm, azzal a szöveggel, hogy „… soha ne feledjük, hogy augusztus 23. a sztálinizmus és a nácizmus áldozatainak emléknapja, mert ezen a napon a szovjetek lepaktáltak Hitlerrel.” Mit válaszoltam erre? Azt, hogy amiről beszél az a politikai szűklátókörűség durva példája. Az európai jobboldal és az európai liberálisok ezzel a vacak dumával próbálják összemosni az emberiség történetének leggyilkosabb rendszerét azzal, amely megállította és legyőzte azt. A nácizmus Európa sötét múltjának volt az örököse: az inkvizíciónak, a gyilkos keresztes háborúknak, az amerikai őslakosság kipusztításának, a gyarmatosításnak, valamennyi Európán kívüli kontinens elnyomorításának. Nem véletlenül Európában született a fasizmus és a nácizmus.
És ki volt az, aki először kötött gyilkos és megalázó paktumot Hitlerrel? A Szovjetunió? Dehogy! A nyugati nagyhatalmak 1938. szeptemberében, amikor hanyag eleganciával dobták oda az őrült németnek szövetségesüket, Csehszlovákiát. A Szovjetunió ezt követően kötött megállapodást arról, hogy nem támadnak egymásra Németországgal, tudván tudva, hogy Hitler legfőbb célja a szocialista ország elpusztítása. Ennek célja csak az időhúzás volt.
Amitől féltek, be is következett. A Szovjetunió népei 26 millió embert áldozva állították meg a nácizmust. Kínában eközben 20 millió embert pusztítottak el a japán agresszorok. És a szabadságért a legtöbb területen nem mások harcoltak fegyverrel, mint a kommunista partizánok. Ukrajnában és Görögországban csakúgy, mint Olaszországban vagy Franciaországban. Őket állítja a szándékos butaság egy sorba a tömeggyilkos nácizmussal.
Hosszú évek óta zajlik a német háborús bűnök relativizálása és a szovjet, kommunista bűnök behazudása kollektív emlékezetünkbe. Magyarországon, Lengyelországban, Ukrajnában, Horvátországban vagy Észtországban ma már a kollaboráns nácikat nyíltan lehet hősként ünnepelni, az egykori antifasiszta harc mai örökösei pedig üldözve érzik magukat, az iskolák ma már burkoltan újra az európai felsőbbrendűség tanát hirdetik, ezzel is terelve az új generációkat az önmagát új formák mögé rejtő nácizmus irányába.

Nincs és nem is lehet nácizmus és az azt legyőző szovjet rendszer bármely időszaka közé egyenlőségjelet tenni. Aki így jár el az náci vagy szövetségese a modern kor nácijainak!

Kalmár Szilárd
alelnök
Balpárt

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük