A kormány január 1-étől kivégzi a szakszervezeteket

guillotine

 

A Belügyminiszter november 19-én nyújtotta be a hatályos Munka Törvénykönyve módosítására irányuló javaslatát, egy ún. salátatörvényben. Sürgős a Kormány számára a szakszervezetek ellehetetlenítése, az új Munka Törvénykönyvének hatálybalépéséig hátralevő alig fél évet sem tudja megvárni! A törvényjavaslat 2012. Január 1-jei hatállyal módosítaná a jelenleg hatályos Munka Törvénykönyvének a szakszervezetek munkahelyi szervezeteire vonatkozó részét.A legfontosabb változás a szakszervezeti tisztségviselők védelme és munkaidő kedvezményük körében lesz.

2012. január 1-jétől a közvetlen felsőbb szakszervezeti szerv egyetértése – és már nem előzetes egyetértése! – szükséges a szakszervezeti tisztségviselő, a átirányításához, a 15 munkanapot elérő kiküldetéséhez, és más munkáltatónál történő kirendeléséhez, , továbbá munkaviszonyának a munkáltató által rendes felmondással történő megszüntetéséhez. A védelem csak a kollektív szerződéskötésre jogosult szakszervetek tisztségviselőit illeti meg. Kollektív szerződés kötésére az a szakszervezet jogosult, amelynek jelöltjei az üzemi tanács választáson a leadott szavazatok legalább 10%-át megszerzik. Tehát, ha a munkáltatónál nem került sor üzemi tanács választásra – nem egy esetben a munkáltató tevékeny közreműködésének következményeként – akkor egy tisztségviselőt sem illet munkajogi védelem! A védelmet élvező szakszervezeti tisztségvelők száma önálló telephelyenként, ha a munkáltatónál az előző évi dolgozói létszám

– 1.000 főt nem haladja meg 1 fő
– 2.000 főt nem haladja meg 2 fő
– 4.000 főt nem haladja meg 3 fő
– 4.000 főt meghaladja 4 fő.

A munkaidő – kedvezmény szabályai is változnak, mégpedig úgy, hogy a tisztségviselőknek járó munkaidő kedvezmény mértéke a havi munkaidejük legfeljebb 10 százaléka lehet. Igénybevételét legalább 10 nappal előbb be kell jelenteni. (Csak a kollektív szerződés kötésre jogosult szakszervezetek esetében.)
A munkaidő-kedvezményt január 1-étől pénzben megváltani nem lehet!
A szakszervezeti tagdíjjal kapcsolatban a javaslat úgy rendelkezik, hogy a munkáltató a szakszervezeti tagdíj levonásáért és a szakszervezet részére történő átutalásért ellenértéket nem követelhet, azonban meg sem tagadhatja!
Ezzel párhuzamosan hatályát veszti a munkavállalói érdekképviseleti tagdíjfizetés önkéntességéről szóló 1991. évi XXIX. tv. (e törvény alapján köteles a szakszervezeti tagdíjat a munkavállaló írásbeli kérelmére a munkáltató levonni és a szakszervezetnek átutalni, e törvény hiányában a tagdíj levonása nem kényszeríthető ki.)

Megszűnnek a következő szakszervezeti jogosultságok:

– a munkáltatók a továbbiakban nem kötelesek a szakszervezetekkel együttműködni,
– a szakszervezetnek nem lesz ellenőrzési joga a munkakörülményekre vonatkozó szabályok megtartását illetően,
– eltörlik a szakszervezeti kifogás intézményét,
– megszűnik a szakszervezetek helyiséghasználati joga.

Szerkesztőségi megjegyzés: Kedves szakszervezeti tagok! A szervezeteitek ilyen feltétel mellett tényleg az utolsó órákat élik. Még van szűk egy hónap arra, hogy valamiféle változást csikarjatok (csikarjunk ki együtt) ebből az ámokfutó kormányból, mert utána a szakszervezeti lét és cselekvési lehetőség még a formálisnál is kevesebb lesz. Bármilyen megmozdulásotok egy tollvonással törvénytelenné változtatható, és onnatól már nem hogy a tárgyalóasztalnál, de az utcán, vagy sztrájkkal sem lesz semmi esély eredményt elérni. Hagyjátok ezt?

 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük