A közvélemény hangja – a járvány megreszelte a kormánypártok népszerűségét

Jelentősen átalakította február végi pártpreferenciákat az Egyesült Polgári Ellenzék (EPE) bejelentése, hogy valamennyi egyéni országgyűlési választókerületben lesznek előválasztások. A szavazásra jogosultak várhatóan 2-3 %-át megmozgató esemény iránti várakozás nagyot lendített a Jobbik elismertségén, különösen a vidéki kistelepüléseken – derült ki a Delphoi Vote Research friss kutatásából

A kormányoldal pártjai viszont valamelyest visszaestek. Ennek oka a járványkezelés hiányosságaiban fedezhető fel, mert a lakosság kevésbé rokonszenvezik az egészségügyi káosz okozta negatív mutatókkal.

Meglepő ugyanakkor az EPE-n kívüli pártok előretörése, amely szerint az IgenSzolidaritás, a Mi Hazánk és a Kutyapárt önállóan is bejutnának a törvényhozásba, ugyanakkor az MSZP, a Párbeszéd és az LMP nem.

2021 február DVR. Ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások, kire szavazna? (Összes megkérdezett)

Az EPE-n belül azok a pártok erősödtek, amelyek megnevezték miniszterelnök-jelöltjüket, azaz a Jobbik és a Momentum. Az MSZP-P tengely láthatóan erőt veszített, a DK és az LMP viszont stagnál.

2021. február DVR. A biztosan nem szavazók másodlagos preferenciája:(Ha mégis elmenne)

A két nagy blokk küzdelme jelenleg kiegyenlített, ugyanakkor a választásokat a külhoni szavazók várhatóan rekord magas száma masszívan a Fidesz-KDNP felé billentené a mérleget.

2021. február DVR. Ha csak a Fidesz és az Egyesült Polgári Ellenzék (EPE) lenne a szavazólapon, kire szavazna?(Összes megkérdezett)

Az amerikai-japán Knowledge Appropriation Management University politikai jövőkutatási modellje 1.000 fő személyes megkérdezésén alapult, 2021 januárjában. Deplhoi Vote Research Hungary

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •