A Liga beköltözött a Fidesz székházba?

diszpintyek
A szakszervezet rákosista demagógiával támadja azt, aki felvállalja a kiszolgáltatott munkavállalók ügyét. A Liga Szakszervezetek felszólította az MSZP-t, hogy ne használja fel aktuálpolitikai érdekből a szegényeket, ne gyengítse a szakszervezeti mozgalmat, és maradjon távol azoktól az emberektől, akiken nem segített, amikor megtehette volna. Csütörtökön indultak útnak az újra életre hívott, Munkát, kenyeret! tiltakozó akció első menetének résztvevői a Baranya megyei Sellyéről Budapestre. Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a Közmunkás Szakszervezet, valamint a Munkát, Kenyeret Egyesület szervezésében zajló, az MSZP által támogatott tiltakozással a közmunkások bérének emelését, igazságosabb közteherviselést, a munka törvénykönyve, valamint az elmúlt két évben hozott szociális tárgyú jogszabályok felülvizsgálatát is szeretnék elérni.

Erre reagálva a Liga azt írta közleményében: az MSZP nemhogy nem segít a szakszervezeteken és a közmunkásokon “kéretlen dörgölőzésével”, de kifejezetten ront a helyzetükön. A munkavállalók érdekeinek védelme a független szakszervezetek feladata, és a pártokhoz kötődés sosem térült meg egyiknek sem – állapították meg.

Az MSZP nyolc éven át nem törődött a munkavállalókkal, nem voltak fontosak számára az éhezés szélén álló, legkiszolgáltatottabb rétegek. “Nyakó István most sem törődik velük. Egyszerű választási propagandára használja fel ezeket az embereket” – írták.

A szakszervezeti tömörülés arra is reagált, hogy az MSZP-s politikus korábban cinikusnak nevezte a kormányzat közmunkások üdültetésére kiírt pályázatát, és bírálta, hogy a résztvevőkről fénykép és videofelvétel készülhet. A Liga szerint Nyakó István is csak “azért áll be egy-egy órára az éhségmenetbe”, hogy aztán “a választási kampányában majd mutogathassa, ő velük volt”.

Teccikérteni ugye? Munkavállalók tiltakoznak a kiszolgáltatottság, a megalázottság ellen, s ezt az egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülés nemhogy segítené, éppen ellenkezőleg, a kormányzópárt által újra divatba hozott rákosista demagógiával támadja azt, aki mint parlamenti képviselő, szakszervezeti vezető szól a szerencsétlenek érdekében. Ha ezt a világ bármely más pontján élő embernek elmesélné valaki, az illető vagy röhögne, hogy ez vicc, vagy pedig felháborodna, hogy ne nézzék őt hülyének, ilyen nincs is.

Pedig van, itt Közép-Európa szívében, egy kifordított országban, Magyarországon. Csak nekünk nem nagyon van kedvünk nevetni, azon meg már túl vagyunk, hogy felháborodjunk, mert hülyének néznek.

Mellesleg a közleményt – stílusa alapján – akár a Fidesz-központban is írhatták volna. Lehet, hogy így is történt, s a kormány házi szakszervezete már be is költözött a Lendvay utcába?

FORRÁS: Északonline

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük