A magyar áldozati bárányok

magyarbarany

 

Az Európai Baloldali Párt közleménye

Tíz nappal azután, hogy aláírták a „költségvetési paktumot” – őrült és ártalmas szankcióknak a mechanizmusát, amelyet Merkel és Sarkozy hívott életre, –  máris működésbe helyezték. A „költségvetési paktum” a valóságban egy Európai Szerződés, amelynél gondosan elkerülték, hogy Európai Szerződésként jelenjen meg, hiszen akkor ki kellett volna kérni a lakosság beleegyezését az aláírásához. A paktum bevezetésének első áldozata, amelyen példát mutatnak, a magyar nép.

Bár Magyarország már sok éve a Nemzetközi Monetáris Alap (IMF) sokk-terápiájának az alanya, az EU elhatározta, hogy megbünteti a magyar lakosságot, felfüggeszti a régiónak nyújtott segítséget azokra a maastrichti kritériumokra hivatkozva, amelyeket egyetlen ország sem tart be.

Az Európai Baloldali Párt elítéli a magyar népet sújtó őrült és kártékony gazdasági intézkedéseket.

Az Európai Baloldali Párt kifogásolja, hogy az EU nem azonos mértékkel mér, amikor nem szól azokról a tényekről, melyekkel Orbán Viktor megsérti Magyarországon a szabadságot és a jogot, de nem habozik olyan megszorító terveket és pénzügyi szankciókat a magyar nép vállaira rakni, amelyek tönkre teszik a köz szolgáltatásokat és a foglalkoztatást.

Az Európai Unió e politikájával megakadályozza a kelet-európai országokban a szociális fejlődést, ugyanakkor ez odavezet, hogy erősödik a bérverseny a keleti és nyugati munkások között és végső soron megnyirbálja mindkettő jogait és jövedelmeit.

Nem ilyen Uniót akarunk!

Az Európai Baloldali Párt felhívja mindazokat az erőket, amelyek ellenállnak a megszorításoknak és egy másmilyan Európát akarnak, hogy vegyenek részt az alternatív csúcsértekezleten Brüsszelben 2012. március 30-án és 31-én.

Európai Baloldali Párt

Brüsszel, 2012. március 15.

Forrás: MMP2006

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük