Pénzügyi zsenink most 337.904.000.000 forintos pályázaton nyert

A gázszereléstől induló magyar milliárdos céghálózata Budapest legfontosabb vasúti projektjén fog dolgozni.

A Mészáros Lőrinc cégbirodalmi zászlóshajójának számító V-Híd nettó 337 milliárd 904 millió forintos ajánlattal nyerte el az úgynevezett Déli Körvasút kivitelezési pályázatot, ezt a24.hu hozta nyilvánosságra először. Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a megvalósítás során az utóbbi száz év legjelentősebb budapesti vasúti fejlesztése válik valóra.

A projekt lényege az, hogy Ferencváros és Kelenföld között újabb vágányokat fognak építeni, valamint a jelenleg is használtakat fel fogják újítani. A tervek szerint a Közvágódhídnál és Újbudán új állomásokat is fognak építeni. 6 új vasúti hídrendszert, 13 kilométernyi új vágányt és 16 vasúti kitérőt is ígér a Déli Körvasút elnevezésű fejlesztés. A kivitelezés várhatóan 2027 decemberének végén fejeződik be.

Mészáros Lőrinc cégbirodalmán kívül még az SSD Konzorcium tett ajánlatot a kivitelezésre. Ők 345 milliárd 21,8 millió forintért végezték volna el a munkálatokat. Az egyik leggazdagabb magyar által most elnyert projekt nagyságát mutatja, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal 700 milliárd forintért fog megépülni.

Forrás: 24.hu

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •